abdirahim

Uussuomalaisena

  • Uussuomalaisena

Aloittaessani politiikanteon vuosia takaperin, minulle kerrottiin kuinka suomalaisessa yhteiskunnassa muutos tapahtuu demokraattisten päätöksentekoelinten kautta.

Vuosia järjestö- ja poliittisessa toiminnassa vaikuttaneena olen huomannut, että näinhän se tapahtuu, mutta niiden varsinaisesta demokraattisuudesta voi olla monta mieltä. Stadissa samat ihmiset hyvine puolineen ja puutteineen vaikuttavat usein niin poliittisissa järjestöissä kuin ympäristö-, kulttuuri- kuin sosiaalialan kansalaisjärjestöissä.

Valta on ikäänkuin monopolisoitunut pienelle puuhaelitiille, jonka banaaleimmatkin neronleimaukset nousevat julkiseen keskusteluun vaikka ne on saatettu keksiä umpihumalassa kalliolaisessa baarissa ja pahimmillaan ovat huonoa teekkarihuumorin tasoa.

Ajatellaan nyt vaikka viimeisiä veroesityksiä. Kuka oikein kuvittelee makeis- ja virvoitusjuomaveron synnyttävän jotain positiivista? Ensinnäkin vero on määrältään niin pieni, ettei se tunnu kuin lähinnä inflaationa ruokalaskussa ja toisaalta, eivät monet muutkaan tuotteet ole erityisen ”terveellisiä”.

Hippiperheiden äidit julistavat marjojen ja pähkinöiden autuutta unohtaen, että esimerkiksi pähkinöissä on energiaa grammaa kohti enemmän kuin sipseissä ja viikunoista puolet on sokeria. Samanlainen pähkähullu imagopoliittisuus valtasi 2000-luvun alussa myös ulkomaalaispolitiikan jossa oli trendikästä kannattaa avointa maahanmuuttopolitiikkaa ilman määrittelemättä sille mitään järkevää sisältöä. Pakolaisten määrä kasvatettiin samalla kun tälle ryhmälle ei keksitty mitään järkevää tekemistä – työn sijaan kannustettiin sosiaalitukiin. Mikä järki tässä oikein oli?

On aivan päivänselvää, että hyvinvointi syntyy työstä ja se on parasta sosiaaliturvaa. On kehitettävä järjestelmää että työmarkkinat toimivat hyvin, jolloin tämä paljon pelätty huoltosuhdeongelmakin ratkeaa kuin itsestään. On populismia väittää, että ongelma ratkeaa sosiaaliturvalla. Ei ratkea.

Olen uussuomalaisena joutunut puolustelemaan omaa olemassaoloani useaan otteeseen. Ensin piti puolustella afrikkalaisperäisyyttä, sitten somalialaisuutta - kun samaa kansalaisuutta olevat tekivät rikoksia - ja syyskuun 11. päivän jälkeen muslimitaustaani. Nyt olen sen verran onnekas, että joudun lähinnä selittämään stadilaisille kepulaisuuttani, mikä on kiistattomasti pahin näistä kaikista. Kun tapaan ihmisiä turuilla ja toreilla ovat Vanhasen, Korhosen ja kumppanien sekoilut kysymyslistan kärkipäässä. Tämän ohella saan yhä selittää miksi minä ylipäätänsä olen Suomessa ja koska palaan himaan. Katsotaan asiaa sitten, kun se sota saataisiin loppumaan.

Olen uussuomalaisena kyllästynyt tähän jatkuvaan kritiikkiin, jota suojaamassa ei ole myöskään mikään ”vuoden pakolaismies”-status vaan ainoastaan oma verbaliikkani. Maahanmuuttokriittiset tahot eivät yleensä pidä minusta taustastani johtuen, missä kukkahattutädit puolustelevat minua kuin en osaisi yhtään mitään. Rehellisesti sanottuna en aina tiedä, kumpi on pahempi.

Jotta eduskunta edustaisi Suomea pienoiskoossa, me tarvitsemme monipuolista osaamista eduskuntaan – myös maahanmuuttajia. Emme me ole vaatimassa mitään, vaan yritämme olla osa tätä yhteiskuntaa kunhan siihen on mahdollisuus. Tätä eivät auta kukkahattutätien alentuva ja holhoava suhtautuminen eikä toimimaton vuoropuhelu maahanmuuttokriittisten kanssa.

Olennaista on saada aikaan parannuksia, joilla ihmiset voivat olla vapaampia, onnellisimpia ja tuntea, että he seisovat omilla jaloillaan. Täysvaltaisina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (268 kommenttia)

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

"Olen uussuomalaisena joutunut puolustelemaan omaa olemassaoloani
useaan otteeseen. Ensin piti puolustella afrikkalaisperäisyyttä,
sitten somalialaisuutta - kun samaa kansalaisuutta olevat tekivät
rikoksia - ja syyskuun 11. päivän jälkeen muslimitaustaani. Nyt olen
sen verran onnekas, että joudun lähinnä selittämään stadilaisille
kepulaisuuttani, mikä on kiistattomasti pahin näistä kaikista."

HEHEH! :)

jukkakturunen (nimimerkki)

Ei eduskuntaan tarvita maahanmuuttajia, julkihomoja tai muslimeja, vaan viisaampia ihmisiä. Niitä voi olla jopa kepun kannattajissa, jos täikamman kanssa katsotaan.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Kepulaisilla on nyt aika hyvä "musta hevonen" tässä Husussa. Saattaa kerätä paljon mamuääniä verrattuna fart...no se kokoomuksen karamelliksi otettu kosovolainen Ahtisaaren cheerleaderi...

Kepulaisia on aina vihattu stadilaisen s-kirjaimen foneettisessa kulttuuripiirissä. Elvis on ok, mut ei niinku joku Kari Tapio.

Vieras (nimimerkki)

Jukka hei, sä puhut nyt kepulaisista.. heheeee

S S

Kepulaiset ovat tehneet rikoksia lähempänä nykyaikaa kuin mitä muslimit tai somalit.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Ehkäpä keput ja Matti Vanhanen ym. ovat jotain KPR:n tutkinnanalaista tehneet, mutta käsittääkseni SDP:n vastaava rahahommailija kuoli pois. Se, että korkein virkamies ottaa lahjan vastaan ja nimittää lahjan antajan ministeriksi, niin mitään rikosta ei ole tapahtunut, kun ei ole asiaa sen enempää pengottu. KRP ei pengo. Ja miksikö ei pengo?

NO SIKSI KUN ON KIELLETTY!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eduskuntaan tarvitaan enemmän uutta asennetta kuin monipuolista osaamista.

Paksu-Paavo (nimimerkki)

Muslimi, somali ja kepulainen stadissa! Aika mielenkiintoinen yhdistelmä. Tervetuloa minun puolestani. Katsos kun omat viritelmämme me savolaisetkin joudumme tekemään Kehä kolmosen eteläpuolella. Vanhempiamme emme ole valinneet. Muihin juttuihin voinemme jotenkin vaikuttaa?

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

P-Paavo, minusta ei voi ainakaan väittää valinnan olleen helppoa....

Tuula Hölttä

"Mamu-asioihin" jonkin verran käytännössä perehtyneenä, uskon sen, että valinta ei todellakaan ole ollut helppoa. Voimia rohkeudellesi ja tulevaisuuden toiminnallesi. Toivon kovasti, että olet tulevaisuudessa yksi eduskuntamme päättäjistä.

pate (nimimerkki)

Sallitko mahdollisten tyttäriesi avioitua
suomalaisen ateistin kanssa!
Ei, tämä ei ole vihakirjoitus!
Ei, afrikkalaisuudellasi ei ole mitään tkemistä kysymyksen kanssa!

Peetu (nimimerkki)

Sallitko, Pate, mahdollisten tyttäriesi avioitua afrikkalaistaustaisen muslimin kanssa?

Ei, tämä ei ole vihakirjoitus!

Ei, suomalaisuudellaisi ei ole mitään tekemistä kysymyksen kanssa!

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Pate, miten tyttäreni avioitumista suomalaisen ateistin kanssa tähän liittyy?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Vieras (nimimerkki)

Sikäli liittyy, että kepulainen ei salli.

pate (nimimerkki)

Kysyn tuon aina maahanasettuneilta.
Se kertoo missä määrin henkilö on valmis hyväksymään maan lait.
Niinkuin et olisi tuota tiennyt!?

Ray (nimimerkki)

Ihan hyvä kysymys, vaikkei ihan liity asiaan. Koitas kysyä samaa asiaa kepulaiselta hihhulilestadiolaiselta tai soita seiskakanavan sitaattitykeille. Ei uskovaisilta voi mitään uskontoon liittyvää kysyä.

Terävän tuntuinen ehdokas, jossa suurinta huolta aiheuttaa kepulaisuus. Toivon, että ei ole kovin syvällä

Vieras (nimimerkki)

Pitäisiköhän Ray:n kokeilla asumista Somaliassa. Ja siellä kysellä vastaavaa sen maan hihhuleilta tai sen kansan sitaattitykeiltä. Mitähän mahtaavat vastata?

J. Gagarin

"Maahanmuuttokriittiset tahot eivät
yleensä pidä minusta taustastani johtuen, missä kukkahattutädit
puolustelevat minua kuin en osaisi yhtään mitään."

Aasiassa asuessani minulle tuli hiukan samanlaisia tunteita, kun avuliaat henkilöt, esimerkiksi kaupan myyjät olivat joka paikassa syöksymässä auttamaan minua kaikissa yksinkertaisissa asioissa , joihin he eivät muukalaisen olettaneet kykenevän. Esimerkiksi ostoskorien irrottaminen kasasta tai juoma-automaatin käyttäminen, j.n.e.

Järkeilin asian siten, että kun länsimaalaiset yleensä kielitaidottomina vaikkapa Kiinassa ovat kommunikaatiossa pallo hukassa, niin paikallinen rahvas ei intuitiivisesti osaa erottaa tätä heikkoutta yleisestä älykkyys- tai taitotasosta ja luulevat länsimaalaisen tarvitsevan apua kaikessa mahdollisessa.

Luultavasti monet kukkahattutätismiin lankeavat ovat sinuakin ylistäneet kuin pikkupoikaa todeten kuinka fiksu ja filmaattinen ihminen olet.

Henry Bjorklid

Sinähän Husu olet aika veijari! Olisi kiva tutustua - ihan oikeesti.
Kun tulet tänne saariston suuntaan, ota yhteyttä. S-postin löydät profiilistani.
No tuo KEPUlaisuus on kaikkein oudointa.

Tulee vieraita. Palaan asiaan illalla.

henry

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Tottakai! Kahville saa pyytää myös, jos tulet Stadiin käymään. Mulle voi laittaa viestiä abdirahim2011(at)gmail.com

Kipling (nimimerkki)

Täytyy sanoa, että näin rehellistä ja hyvää tekstiä ei kepulaiselta voi tullakaan.

Eniten minua sinussa ärsyttää, miten annat kepun käyttää sinua PR-temppuna. Kepuhan on täysin raajarikko ankka Helsingissä, joten he ottaneet hieman "erilaisen" kaverin esittämään urbaani kelpoista äänihaavia, joka auttaa sitä kepun yhtä ehdokasta pääsemään läpi Hesasta. Sanon suoraan, että sinua äänestävien ja kannattava väki ei oikein ole perillä politiikasta. He haluavat olla edistyksellisiä ja laittaa mustan miehen valtaan, mutta samalla he tuntevat olevan poliittisesti keskustassa, ja herran jestas! Jos ehdokas on Keskustan jäsen, niin silloin se poliittisessa keskustassa, eikös ? Tiedän, ettei nykymaailmassa ole montaa työpaikkaa tarjolla ja valtion leivissä leikkimässä veronmaksajien rahoilla on houkuttelevaa, mutta älä heidän käyttää sinua hyväksi. Tule esille omilla ehdoillasi ja omalla politiikallasi. Sinulla on selvästi aivoja siihen. Mutta älä kehitä liian isoa egoa, että et voi myöntää virheitä tai tosiasioita kuten nykyiset kansanedustajat tekevät

Jos olisit suomalainen syntyperältäsi ja eri puolueessa, niin Mari Kiviniemi sanoisi tekstisi olevan flirttailua rasismin kanssa.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

En minä rahan takia eduskuntaan halua, haluan edustaa helsinkiläisiä äänestäjiä ja rakentaa vuoropuhelua erilaisten ihmisten välille. Eikä Keskusta minua ”käytä”, älä huoli veli hyvä, Keskustan äänisaalis tavallisesti on se yksi ehdokas Helsingistä, kannatus kun on 5%. Viime vaaleissa meni läpi Mari Kiviniemi meidän listalta.

Aku Ankka

Tunnetko riittävän hyvin keskustan todellisen politiikan - ei siis millään julkilausumatasolla vaan oikeasti? Keskusta on erityisesti viime vuosikymmenet kupannut kaupunkeja köyhäksi ja siirtänyt kaupunkilaisten rahat syrjäkylille ja periferioihin. Tämä on aiheuttanut kaupungeissa kurjistumista, kasvun estymistä, kehnoja palveluja ja suoranaisia puutteita palveluissa. Maalaiskepukunnilla se taas on tuonut katkeamatomasti rahaa typeriin hankkeisiin kuten kaikkien kuntalaisten ilmaislennätyksiin Helsinkiin yms.

Espoon kaupungin toistakymentä vuotta "saama" negatiivinen vationapu on ääriesimerkki tästä. Kasvava kunta ei ole voinut hoitaa edes omaa infrastruktuuriaan kuntoon, kun syrjkylien kädet ovat koko ajan olleet ojossa.

Miksi siis Kepu????

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Herra Järnfelt puhuu paskaa.

Ei kepu mitään kaupunkeja ole kupannut. Helsinki se on maakunnat tyhjiksi kupannut. Ei ole enää kepulaisia ehdokkaita maakunnista Helsinkiin lähettää. Tuontitavaran varassa näkyy olevan kepukin!

Kun Porvoossa nämä sisäsiittoiset ruotsinkieliset herranperkeleet vannoivat uskollisuuden valan Venäjän tsaari Aleksanteri I:lle, ovat nämä ruotsinkieliset suvut kupanneet maakuntia Helsinkiin.

Herra Järnfeltin hienostonenä ei siedä suomalaista maajussia tai maakuntien ihmisiä, jotka eivät ole helsinkiläisessä ruotsinkielisessä ankkalammessa polskijoita.

Horttanainen (nimimerkki)

Olet tosi fiksuntuntuinen mies. Yritikö päästä persujen ehdokkaaksi? Eihän heillä ole mitään maahanmuuttajataustaisia vastaan!?
Hehän ovat maahanmuuttopolitiikan ja pakkoruotsin suhteen samaa mieltä kanssasi.
Olen muuten vuosia ajatellut, että somalitaustaisia pitäisi saada esim. poliiseiksi. Näin kerran TV:ssa, kuinka somalimiehet Helsingin keskustassa pitivät kuria somalinuorille. Se oli tosi hyvää työtä. Ehkä voisit somaliyhteisössä kehottaa ihmisiä hankkiutumaan poliiseiksi, vartijoiksi, sotilaiksi - yleensä valtion virkoihin. Sitä voisi nimittää vaikka integroitumiseksi.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Richard. Keskustassa mut on otettu ihmisenä vastaan, ei toiminnan kohteena. Se kertoo enemmän kepusta kuin mikään muu.

Vieras (nimimerkki)

"En minä rahantakia eduskuntaan halua"

Älä viitsi jauhaa schaissea. Yrityksesi (tulkkaa somaleille soskun kaavakkeita, 53e/ tunti +ALV 23% + matkakulut) pumppaa verorahoja taskuusi, ja nyt yrität päästä lokottelemaan Arkadianmäelle. Toivottavasti Stadilaiset ovat sen verran järkeviä että tajuavat olla äänestämättä Kepulaista, ja erityisesti sinunkaltaista somalia.

Hulluksi on mennyt maailma !

Opiskelija (nimimerkki)

Tuskinpa kirjoittaja on mikään Keskustan pr-temppu, koska mies on ihan vapaaehtoisesti toiminut aktiivisesti Keskustassa jo monta vuotta keskustanuorissa mm. nuorten piirin puheenjohtajana. Ei häntä ole keskustassa "laitettu valtaan", vaan kyllä hän on sinne ihan valittu toimimaan luottamustehtävissä.

Mielestäni on aika erikoista sanoa, että Keskusta ei ajaisi myös pääkaupunkiseudun asiaa, kun katsotaan kuinka paljon valtio on investoinut pääkaupunkiseudulle tämänkin hallituskauden aikana: 200 miljoona länsi-metroon, useita satoja miljoonia Aalto- yliopistoon yms. On totta, että keskusta kannattaa myös tulon jakoa kuntien välillä, mutta se on toisaalta perusteltua jos ajatellaan esin. kuinka paljon käytännössä ilmaista koulututtua työvoimaa pääkaupunkiseudut ja muut kasvukunnat ovat saaneet pienemmistä kunnista. (Yhden nuoren kouluttaminen esim. ylioppilaaksi, (puhumattakaan korkeakoulututetusta) maksaa kunnalle kymmeniä tuhansia noin 20-vuoden aikana. Tämä tuntuu aika monelta unohtuvan. Lisäksi Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on suhteettoman paljon valtion työpaikkoja sekä monia muita virastoja, jotka tuovat pääkaupunkiseudulle hyötyjä. Jo pelkästään näiden parin syyn vuoksi tilanne ei ole, niin yksioikoinen kuin mitä Kipling olettaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Hyvä juttu muuten, mutta pähkinöiden terveellistä energiaa ja viikunoiden sokeria ei voi millään tavoin verrata sipseihin tai jalostettuun "valkoiseen, puhtaaseen ja tappavaan", kuten ylihammaslääkäri Ulpu Harjola nimesi sokeria käsittelevän kirjansa 70-luvulla.

Erinomainen kirjoitus, hienoa että tulit esille! Sinunlaisia maahanmuuttokriitikoita maamme kaipaa. Omat afrosuomalaiset ystäväni ovat järjestään ihmeissään ja kauhuissaan suomalaisen suvaitsevaiston päättömästä holhoamisesta ja suoranaisesta nuoleskelusta.

Itse saan rasistin tai islamofoobikon leiman jos arvostelen maahanmuuttopolitiikkaa tai islamin paternalismia vihreiden kavereitteni seurassa, ryssä ja valkoihoinen kun olen.

Vieras (nimimerkki)

Näinhän se tahtoo olla. Demokraattinen päätöksentekotapa ei tosiaaan ole mikään ihmeitä tekevä systeemi sinänsä. Siinä pätee samat lainalaisuudet kuin missä tahansa yhteisössä, ihmiset itse sen yhteisön hengen muodostavat. Ahkerimmat ja ennenkaikkea röyhkeimmät kiipeilijät ne tahtovat olla etummaisina joka paikassa, niin hyvässä kuin pahassa. Täytyisi vaan äänestäjien tämä tiedostaa ja valita ne hyvät ja ahkerat, eikä vaan pelkästään ahkeria.

Pahka (nimimerkki)

Maahanmuuttokriittiset tahot eivät yleensä pidä minusta taustastani johtuen, missä kukkahattutädit puolustelevat minua kuin en osaisi yhtään mitään. Rehellisesti sanottuna en aina tiedä, kumpi on pahempi.

Ei ole helppoa :D Mutta tuo kepulaisuus vähän tökkii. Mutta niin tekisi kaikki muutkin puolueet.

Vieras (nimimerkki)

Suomen eduskunta ei tarvitse maahanmuuttajia saatika somaleita edustamaan meitä suomalaisia, eikä somalia suomalaisia edustamaan heitä somaliassa.

Minusta on törkeää puolueille ylipäätään ottaa listoilleen näitä suomeen tunkeutuneita turhakkeita jotka eivät anna mitään hyvää maallemme pairsi ongelmia. Tekisivät edes töitä roikkumatta sosiaaliturvan elätteinä.

Vieras (nimimerkki)

Oletpas harvinaisen typerä tyyppi.

Vieras (nimimerkki)

Mikäköhän sinunkin ongelmasi on?

Jarkko Pesonen (nimimerkki)

Trollausta. Kyseisen tekstin kirjoittaja ei oikeasti ole tuota mieltä, vaan haluaa esittää typerää ja sivistymätöntä suomalaista - koska typerä ja sivistymätön suomalainen ei hänen harmikseen nyt tullut tähän keskusteluun, jotta hän olisi voinut tuntea ylivertaisen moraaliutensa ja älykkyytensä suhteessa typerään ja sivistymättömään suomalaiseen.

An obvious troll is the obvious one.

J. Gagarin

"Tekisivät edes töitä roikkumatta sosiaaliturvan elätteinä."

Tämä viisitoista vuotiaana Somaliasta yksin Suomeen paennut henkilö ei tiettävästi roiku sosiaaliturvan elättinä eikä ole heittäytynyt työttömäksikään. Hänen kaltaisensa saavat usein vihaa osakseen suomalaisilta luusereilta, joiden toitottama sanoma somalien tai pakolaisten olemuksesta kärsii kolauksen.

Jani Niemi

Kuten edellä todettiin tämä oli niin ilmiselvä trolli, ettei sille kannata antaa mitään huomiota..

Nimenomaa tämä lause "Tekisivät edes töitä roikkumatta sosiaaliturvan elätteinä." paljasti kommentin puhtaaksi trolliksi, kliseinen hokema liitetään kommenttiin vaikka se on täysin ristiriidassa alkuperäisen kommentin sanoman kanssa.

Eli aika amatöörimäinen yritys trollata keskustelua..

uskap (nimimerkki)

Hei hyvä kirjoitus, puolue väärä, mutta teehän siitä edes hieman parempi. Ei mahdollista. Kuitenkin hyvä kirjoitus, voimia selittämiseen.

JST (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus !

Parhaana esimerkkinä pienen valtaeliitin harjoittamasta järjettömyydestä ja suoranaisesta rasismista meitä aitosuomalaisia ja teitä uussuomalaisia vastaan toimii pakkoruotsi!

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Lähtökohtaisesti en kannata mitään missä sana "pakko" esiintyy. Yleensä lopputulos on huonompi kuin vapaaehtoisuuteen pohjautuen.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Kiitos Henri! Uskon, että meillä on paljon yhteistä. Kirjoitat hyvin!!!

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Olen yrittänyt herättää keskustelua siitä, että Suomi tunnustaisi ensimmäisenä valtiona Somalimaan itsenäisyyden. (Lisäksi Suomen tulisi vaatia, että esimerkiksi Britannia lopettaa ihmisoikeusrikkomuksista syytetyn vallan tukemisen.) Somalimaan itsenäisyyden tunnustaminen olisi ensimmäinen oikea askel kohti Somalian tilanteen rauhoittumista.

Aiheesta:
http://keronen.blogspot.com/2010/09/somalimaa-ja-p...

Jos jaksat lukea jutun, kerrohan mielipiteesi. Mikäli olet yhtään samaa mieltä, niin alapa ajaa jotain vastaavaa Keskustassa, joka kuitenkin on vielä toistaiseksi pääministeripuolue ja yksi suurista.

Maalaismummo (nimimerkki)

Olen samaa mieltä: Somalimaa pitäisi tunnustaa itsenäisenä valtiona ja auttaa YK:n sekä Suomessa kasvaneiden ja kouluttautuneiden somalien kautta maan kehittymistä menestyväksi demokratiaksi.

Vieras (nimimerkki)

Jiri, kysymys 1: jos puolueesi pääsee läpi, aiotko esittää tätä asiaa? (Olisi muuten varma tapa saada aika monta uussuomalaista ääntä, ja ne joita menettäisit, eivät kuitenkaan olisi teitä äänestäneet.)

Kysymys 2: Asia hoituisi helpoiten jos Somalian kolme naapurimaata tunnustaisivat Somalimaan. Kaikki kolme pitävät jo suoraa rakentavaa yhteyttä Somalimaahan eli ovat käytännössä tunnustaneet sen olemassaolon, mutta kukaan ei halua olla ensimmäinen. Kaksi näistä maista on Suomen suurimpien kehitysavun vastaanottajien joukossa. Eikös tässä olisi Haloselle hyvä paikka tehdä jotain konkreettista afrikkalaisten kanssa?

Anni Loren

Sinulla "Husu" on todella tervettä järkeä ja oikea asenne. Suomessa tarvitaan lisää kaltaisiasi. Ainoastaan yhden lauseen kirjoituksessasi kyseenalaistan:

"On aivan päivänselvää, että hyvinvointi syntyy työstä ja se on parasta sosiaaliturvaa."

Tämä on mielestäni liikaa kokoomuslaista "ajattelua" ja surkeinta siinä tietenkin on että se ei edes pidä paikkaansa kun asiaa alkaa yli tuon jargontason perkaamaan. Se on vaan uponnut kansaan kun Katainen on sitä loppumattomasti hokenut.

J. Gagarin

Hyvinvoinnila tässä yhteydessä tarkoitetaan aineellista hyvinvointia. Oletko sinä sitten sitä mieltä, että aineellinen hyvinvointi ei synny työstä? Jos olet, niin alan ymmärtää miksi vasemmistolaisetkin vielä nykymaailmassa saavat ääniä. Meitä on moneksi.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

J. Gagarin, hyvinvointi ei synny työstä, vaan tuotannosta. Työ on osa tuotantoa, mutta työn merkitys on alati vähenemässä.

Jos kaikki tuotanto olisi automatisoitu, siinä vasta olisikin hyvinvointia, edellyttäen, että ihmiset voisivat saada tuloja muusta kuin työstä.

Neuvostoliitossa oli Hrutsevilla yksi järkevän kuuloinen tavoite, josta jopa minä pidin: 4 tunnin työpäivä. Ei saavutettu, koska suunnitelmatalous ei toimi, mutta hyvä tavoite.

J. Gagarin

"Työ on osa tuotantoa, mutta työn merkitys on alati vähenemässä."

Ei kyllä ole. Entistä suurempi osa tuotannosta on konsulttipalveluja, laitehuoltoa, matkailupalveluita, terveyspalveluita, viihdeteollisuutta, sporttiklubeja, kampaamoja, logistiikkaa, ym. ihmistyövoimaa hyödyntävää tuotantoa. Perinteisemmässäkään teollisten tuotteiden työvoimavaltaisessa sektorissa ei koskaan ole ollut maailmassa yhtä paljon käsipareja kuin tänä päivänä, kun se on siirtynyt halvemman työvoiman maihin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Luuletko todella, että palveluammatteja ei koskaan automatisoida? Kyllä automatisoidaan. Aivan helvetinmoinen määrä palvelualan työpaikkoja tulee tuhoutumaan seuraavan 20 vuoden aikana.

Asiantuntijapalvelut ovat itse asiassa yllättäen etunenässä tässä muutoksessa. Päätöksentekoa ja analysointia automatisoidaan kovaa vauhtia. Harvard Business Review on muutamaan otteeseen julkaissut hyviä artikkeleita tästä.

Ja minä hykertelen ilosta, kun työttömyys kasvaa, eikä sille mahda mitään. Itse aion omistaa urani ihmisten korvaamiseen, jotta työttömyys lisääntyisi. Saa vain nähdä, että kuinka monta vuotta kerkeän olla edes työelämässä, ennen kuin minä itsekin päädyn työttömäksi.

J. Gagarin

"Luuletko todella, että palveluammatteja ei koskaan automatisoida?"

Automaattinen thaihierojatar, automaattinen rockbändi, automaattinen lastentarhan hoitaja, automaattinen TV-juontaja, automaattinen slalomopettaja, automaattinen psykoterapeutti, automaattinen ...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Automaattinen thaihierojatar, automaattinen rockbändi, automaattinen lastentarhan hoitaja, automaattinen TV-juontaja, automaattinen slalomopettaja, automaattinen psykoterapeutti, automaattinen ..."

Nuo olivat hyviä esimerkkejä ei-miellekkäästi automatisoitavista ammeteista. Hyvä Gagarin, sain tuosta ideoita.

Mutta siinä vaiheessa, kun enää noita ammatteja on olemassa, niin eikö perushyvinvointi synny jo ilman ihmistä? Automatisoidut maatilat, automatisoidut tehtaat, automatisoitu logistiikka, automatisoidut toimistot ja automatisoidut myymälät: noillahan yhteiskunta jo pitkälti pyörisi.

Ajattele, kuinka monta työpaikkaa tulee tuhoutumaan, joista ihmiset nyt saavat elantonsa. Yhteiskunnalla on mielestäni edessään valinta: joko otetaan käyttöön "kansalaisosinko", joka on osuus BKT:sta, tai sitten sadat miljoonat palveluammatteihin kykenemättömät kuolevat nälkään tai kerjäävät loppuelämänsä. Kuvittele nyt niitä tämän päivän duunariäijiä: eihän heistä kaikista ole hierojiksi tai psykoterapeuteiksi. Ja kuvittele, mikä ylitarjonta noista ammateista syntyisi.

No, who knows. Ehkä kaikki voivatkin tulevaisuudessa elättää itsensä omalla työllään, kun kaikki on automatisoitu, mutta epäilisin kyllä, että suurille tulonsiirroille tulee olemaan tarvetta, ellei sitten hyväksytä massojen kuolemista.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

J. Gagarin

Niin Gagarin, siellä missä työtä tehdään ei ole hyvinvointia, eikä varsinkaan niillä, jotka sitä työtä tekevät.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Anni, työttömyys masentaa ja syrjäyttää, kotona lusiminen vie itsetunnon. Kyllä hyvinvointi syntyy työstä, niin yksilön kuin yhteisönkin.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Anni hyvä, tietenkin vaikka kehitysvammaiselle työ ei ole parasta sosiaaliturvaa ja opiskelijat tarvitsevat aina jonkun apua pärjäämiseen. This should go without saying. Sen sijaan tavalliselle, terveelle ihmiselle työ kuitenkin ehdottomasti on parasta sosiaaliturvaa

Jani Niemi

"Sen sijaan tavalliselle, terveelle ihmiselle työ kuitenkin ehdottomasti on parasta sosiaaliturvaa"

Aivan. Tämän kun kaikki ymmärtäisivät..

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

The End of Human Labour:

On käsittämätöntä, kuinka ihmiset eivät tajua avata silmiään. Ihmisen rooli tuotannollisessa työssä on katoamassa. Ensin oltiin pellolla, pelloilta siirryttiin tehtaisiin, tehtaista toimistoihin, mutta jossain vaiheessa on toimistotkin automatisoitui. Ihmisten merkitys tuotannontekijämarkkinoilla katoaa vääjäämättä. Kaitpa kaikista tulee sitten taiteilijoita. Heh, tai poliitikkoja.

On suorastaa hellyttävää, kuinka työstä on muodostunut teollistuneissa maissa poliittisille puoleille uskonto. Miten sokeata voikaan porukka olla. Kukaan ei näytä uskaltavan edes ajatella sitä asiaa, ettei ihmisiä kovin pitkään enää tarvita. Ihminen ei ole korvaamaton tuotannontekijämarkkinoilla.

J. Gagarin

"Ihmisen rooli tuotannollisessa työssä on katoamassa."

Puhut nyt hiukan eri asiasta. On totta, että työn sisältö muuttuu, niin kuin se on muuttunut kautta aikain. Mutta ansiotyön, olkoonpa se sisällöltään millaista tahansa, merkitys ihmisen "sosiaaliturvana" tulee edelleen pitää lopullisena tavoitteena.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Puhut nyt hiukan eri asiasta. On totta, että työn sisältö muuttuu, niin kuin se on muuttunut kautta aikain."

Todistaako se, että työn sisällön massiivinen muuttaminen on tapahtunut tähän mennessä vasta 3-4 kertaa (metsästäjäkeräilijästä peltotöihin, peltotöistä tehtaisiin, tehtaista toimistoihin, toimistoista palveluihin), että näin tulisi tapahtumaan loputtomiin? Fysiikassa tietääkseni teoriaa testaillaan jopa tuhansia kertoja. Ymmärrätkö, kuinka heikko teoria on, että ihmisten ansiotyö muuttaisi muotoaan ainiaan?

Mutta ansiotyön, olkoonpa se sisällöltään millaista tahansa, merkitys ihmisen "sosiaaliturvana" tulee edelleen pitää lopullisena tavoitteena."

Mikä on mielestäsi tärkein syy tähän? Minä vastaisin, että omistusoikeuden kunnioittaminen, mutta on myös mahdollista, että omistusoikeuden rajaton tai yhtä suuri kunnioittaminen ei tulevaisuudessa ole mahdollista ilman suurta väkivaltaa.

Tuula Hölttä

Abdirahim "Husu" Hussein: "Vuosia järjestö- ja poliittisessa toiminnassa vaikuttaneena olen huomannut, että näinhän se tapahtuu, mutta niiden varsinaisesta demokraattisuudesta voi olla monta mieltä."

Näin todellakin on, ja Arja Alho on myös todistanut asian 2004 hyväksytyssä väitöskirjassaan Silent Democracy, Noisy Media.

Väitöskirjan tutkimuskohteina oli Suomen liittyminen ensimmäisten maitten joukossa Euroopan raha- ja talousliittoon (EMU), Suomen Maailman kauppajärjestöpolitiikan (WTO) muotoutuminen globalisoitumisen vaikutusten analysoimiseksi, Soneran yksityistäminen ja siihen liittynyt poliittinen skandaali (ministeri Auran ero ja pääjohtaja Pekka Vennamon potkut) sekä työvoimapolitiikan uudistaminen ja siihen liittynyt skandaali mustista listoista.

Tutkimuksen mukaan ”[puolue] oligarkian sisällä on "oligarkia", osa poliittisesta eliitistä on suljettu informaatio- ja kommunikaatiorakenteiden ulkopuolelle ja informaatio virtaa poliittisen eliitin sisällä ilman, että siitä käytäisiin yhteistä keskustelua ja sitouduttaisiin tehtyihin valintoihin.”

Väitöskirjassa todistettua "hiljaista demokratiaa" [Silent Democracy] on kutsuttu myös diktatuurin valepuvuksi.

Vieras (nimimerkki)

Hah. Törmäsinpä kerrankin mamuun joka ei ärsyttänyt yhtään kepulaisuudesta, islaminuskosta ja somalialaisuudesta huolimatta (mä vastustan noita kahta ensimmäistä henkeen ja vereen).

Kiitos hauskasta tekstistä :D

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Mukava kun pidit << teethysmile >>

Veljesi/nigasi (nimimerkki)

My niga tovottavasti sina pääse eduskunta ja saada se Thors aviovaimoksesi. Sitten ei tarvi enä katto sita naista kun on kokoajan pulla uunissa. Kiitos veliseni

Jarkko Pesonen (nimimerkki)

Proletaareilta pitäisi kieltää internet.

Adolf Vladimir (nimimerkki)

Aivan, nimimerkki "Jarkko Pesonen", protelariaatti ei tiedä mikä heille on parasta. Vain me tiedostavat ja älykkäät olkaamme oikeutetut mielipiteidemme lausumiseen. Niissäkin on proletariaatille liikaa suklaata. I salute you, gospodin Pesonen!

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus
Uusilla silmälaseilla näkee yleensä tarkemmin. Voi katsoa asioita monenlaisista perspektiiveistä, sanoisinko on pakotettu katsomaan.
Ymmärrän ulkosuomalaisena saman taistelun oman paikkani ottamisesta
uudessa kotimaassani.
Aina on tehtävä, osattava kaikki paremmin kuin kantaväestö että hyväksyttäisiin.
Suomenkielen kirjallinen taitosi on erinomainen ja asiasisältöineen intellektuelli tuulahdus muuten niin keskinkertaisiin sanoisinko yksinkertaisiin kirjoituksin mitä US:n sajtilla on tarjottavana

Siili (nimimerkki)

"Emme me ole vaatimassa mitään, vaan yritämme olla osa tätä yhteiskuntaa kunhan siihen on mahdollisuus."

Yhteiskunnan resurssit ovat rajallisia, joten myös tarjottavien mahdollisuuksien määrä on rajallinen. Mahdollisuuksien tarjoaminen kantaväestölle on kustannustehokasta, koska melkeinpä äidinmaidossa omaksuttu yhteinen kieli ja tavat mahdollistavat sujuvan ja kustannustehokkaan massakoulutuksen. Suomalaisten PISA-tulokset puhuvat puolestaan.

Jos Suomeen tullaan hyvin erilaisista oloista, menestymismahdollisuuksien tarjoaminen maksaa yhteiskunnalle nuppia kohti huomattavasti enemmän. Toki siihenkin on perustelut, mutta ainakin poliitikon pitäisi ymmärtää, että reaalimaailmassa kaikella on rajansa. Karrikoiden: jokaiselle somalille ei kerta kaikkiaan voida kustantaa henkilökohtaista avustajaa, vaikka siitä sopeutumisen kannalta olisi varmasti hyötyä. Siksi vieraista oloista tulevilta vaaditaan väistämättä ylimääräistä sisua, jolla voittaa vastoinkäymiset. Esimerkiksi aasialaisten maahanmuuttajien menestys USA:ssa on pitkälti seurausta tällaisesta määrätietoisesta ja pitkäjänteisestä sinnikkyydestä. En kuitenkaan ole koskaan kuullut Suomen (tai USA:n) somaliyhteisöä kuvailtavan tällaisin termein.

Itse olet jossain yhteydessä valittanut, että liian monelle somalille on Suomessa elanto irronnut ilman, että sen eteen on tarvinnut työskennellä. Tuo kuulostaa hieman "väärin sammutettu"-retoriikalta, varsinkin, kun et esittänyt mitään vaihtoehtoja. Monet kokivat tokaisusi epäkiitollisena kantaväestön syyllistämisenä.

Mutta vielä ei ole liian myöhäistä. Kun ei-työperäinen siirtolaisuus hyvin vieraista kulttuureista on edelleen kasvussa, voisit poliitikkona esittää konkreettisen suunnitelman, miten jatkossa heidän elantonsa saatetaan vastikkeelliseksi. Voihan olla, että siinä yhteydessä astut myös kantaväestön sosiaaliturvalla elävien varpaille, mutta mitä siitä. Osoita, ettet puhu vain lämpimiksesi!

Citycani (nimimerkki)

Sana 'mahdollisuus' ei ole synonyymi sanalle (veronmaksajien) raha tai ylipäänsä taloudelliset resurssit.

Sillä voidaan tarkoittaa esim. ihan vaan sitä, että olisi mahdollista saada töitä, tai jopa oppia kieltä ja tapoja, siis sopeutua tähän maahan.

Siili (nimimerkki)

Jotta ihminen saisi töitä, hänen pitää olla kilpailukykyinen työmarkkinoilla. Kilpailukyky edellyttää erilaista osaamista. Osaamisen kertyminen vie aikaa eikä se onnistu ilman taloudellisia resursseja.

Vai oletatko, että esimerkiksi somaliyhteisön surkea työllisyystilanne johtuu yksinomaan kantaväestön asennevammasta?

Citycani (nimimerkki)

Siili: Suomessa on paljon töitä, jotka eivät ihan hirveästi mitään erityisosaamista vaadi, ja niissä maahanmuuttajia aina välillä myös näkee.
Toisaalta, on kasoittain ennakkoluuloisia työnantajia, jotka eivät suurin surminkaan palkkaa edes sellaista, jonka nimi kuulostaa hiukan ei-suomalaiselta.

Joten, on niissä asenteissakin vikaa, vaikka se ei tietenkään ole läheskään ainoa syy ongelmiin.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Juuri näin citycani. Byrokratiaa vähentämällä mahdollisudet yrittää paranee. Yrittäjyys on mulle sydäntä lähellä

Vieras (nimimerkki)

Totta, että ei ole helppo sopeutua.

Mutta jos tänne vapaaehtoisesti tulee pakoon oman maansa julmuutta, pitää olla myös valmis tekemään töitä sopeutuakseen. Jos ei siihen ole valmis, ei ole pakko tulla tänne.

En halua nähdä sitä päivää, että Suomeen syntyy samanlaisia ghettoja kuin esim. Ruotsiin, jonne ei edes ambulanssi uskalla mennä ilman vähintäin 2 poliisipartion saattelemana. Tälläisten ghettojen syntyminen pitää estää hinnalla millä hyvänsä. Loppupeleissä ghetot aiheuttavat niin paljon ongelmia ja kustannuksia, ettei mitään rajaa!

Anni Loren

"Anni, työttömyys masentaa ja syrjäyttää, kotona lusiminen vie itsetunnon. Kyllä hyvinvointi syntyy työstä, niin yksilön kuin yhteisönkin."

En ole samaa mieltä Ronja Ronin. Oletko muuten itse työtön?

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Viittaan ulkopuoliseksi itsensä tunteviin kaupunkilaisiin työttömiin, varsinkin nuoriin jotka valmistauduttuaan eivät saa otetta ympäröivästä maailmasta ilman työtä tai yhteisöllistä toimintaa.

Itse en ole ollut työtön, päinvastoin työllistäjä, lähinnä syrjäytyneille nuorille. Vanhempiakin ollut joukossa, myös maahanmuuttajia.

Markus Lehtipuu

Et ole suomalainen. Olet somali.

Turha sitä faktoja mihinkään muuttaa.

Vieras (nimimerkki)

Onneksi Muutoksen pj osaa heittää järkevämpiä kommentteja kuin sinä. Juuri värilasilliset idiootit syövät uskottavuutta älykkäiltä mamukriitikoilta.

Markus Lehtipuu

Suomalaiseksi synnytään. Amerikkalaiseksi tullaan valan kautta.

Suomalaisuus on synnynnäinen ominaisuus. Amerikkalaisuus on kansalaisuus.

Suomi on kansallisvaltio. Amerikka on maahanmuuttajavaltio, sulatusuuni, federaatio.

Siinä on se ero. Vaikka Suomi on "Euroopan amerikkalaisin maa", se ei tee suomalaisuudesta valintakysymystä. Se on syntymäominaisuus, esi-isien ja juurien synnyttämä asia.

Turha tästä on mitään dramatiikkaa luoda. Abdirahim Hussein on somali, Somaliassa syntynyt somali, jossa ei ole suomalaisuutta veripisaraakaan.

Vieras (nimimerkki)

Jos joku haukkuu idiootiksi faktojenkertojaa, niin se ei ole todellakaan oikein.

Mielipide pitää saada sanoa vapaassa demokratiassa, ja sellainen maa Suomenmaamme on ja pitää jatkossakin olla!

Idiootiksi haukkuminen heppoisin perusteluin on aika typerää, ja jos haukkuminen jatkuu, niin mitä tehdään räksyttäjälle joka jatkaa ja jatkaa ja jatkaa vaan haukkumistaan?

Tiedätte vastauksen. Annetaan sen jatkaa, mutta toivotaan että tietty oppis.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllä minä voin nähdä asian niin kuin Lehtipuukin. Jos minä muutan Somaliaan ja saan sen kansalaisuuden, ei minusta ikinä tule somalia. En oikein edes tiedä, että jos saisin somalialaisen naisen kanssa lapsen Somaliassa, että olisiko lapseni edes aito somali, koska puolet geeneistä tulisi muualta. Kyllä vaan se genotyyppi on tärkeä asia ihmisten maailman jäsennyksessä.

Suomalaisuus on etnisyyttä. Pitäisi puhua suomen kansalaisista ja suomalaisista erikseen. Se, ken väittää olevansa sokea etnisyyden suhteen, valehtelee ainakin jossain määrin. Kyllähän ihmiset tekevät ero karjalaisten ja savolaistenkin kesken.

Vieras (nimimerkki)

Luulin, ettei Markus Lehtipuu enää saisi minua hämmästymaan. Kyllä tuo "suomalainen veri" hätkähdytti.
Asun ulkomailla. Jos muutan Suomeen lasteni ja mieheni kanssa, niin eivätkö edes lapseni saa olla suomalaisia?

Lapsellista uhoa!

Maalaismummo (nimimerkki)

Ei hän ole somalialainenkaan.

Suomalainen-sanalla on ainakin kaksi eri merkitystä, joten Husun uussuomalainen on ihan hyvä ja oikea sana merkityksessä pysyvästi Suomeen asumaan muuttanut ja/tai Suomen kansalainen.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

"Ei hän ole somalialainenkaan."

Maalaismummo, olisiko paikallaan kysyä "objektilta" itseltään?

Vieras (nimimerkki)

Markus hyvä, kannattaisi joskus lähteä kotooolta maaailmalle ja tavata oikeita ihmisiä. Ymmärtäisit sinäkin kuinka vähän Suomi isoa Aaamerikkaa muistuttaa, väittäisin jopa Suomen olevan yksi vähiten Amerikkalainen maa (ikävä kyllä). Lisäksi Rasistit voisivat näin yleisestikin jättää mielipiteensä omaan arvoonsa, ketään järkevä jaksa katsella.

peemil (nimimerkki)

Iske sitten päätäsi seinään, Markus hyvä. Sinulta on myös tullut hyvä kommentteja, mutta tämä on nyt joku rimanalitus.

Minkä maalainen oli Mannerheim? Hella W? Adolf E. Nordenskiöld? Nyt Markus nukkumaan on pikkupoikien nukkumaanmenoaika.

Kyllä Husu mielestäni vaikuttaa suomalaisemmalta kuin moni muu Suomessa syntynyt.. Veri on ihan eri asia kuin kansalaisuus.

Piiter77 (nimimerkki)

Vaikka hänellä ei ole suomalaiset juuret, hän voi täällä ollessaan olla paljon suomalaisempi kuin moni meistä syntyperäisistä suomalaisista. Olen lisäksi sitä mieltä, että hänellä voisi olla todella paljon annettavaa suomalaisille. Olisi tärkeää saada myös uussuomalaisten äänet kuuluville. Hänellä voi olla avaimet parempaan tulevaisuuteen, parempaan yhteiseen tulevaisuuteen meidän syntyperäisten suomalaisten ja uussuomalaisten kanssa.

J. Gagarin

Kansanedustjaksi kelpaa kuka tahansa Suomen kansalainen. Se on perustuslakiin kirjattu niin. Tasavallan presidentiksi ei syntyperäistä somalia voi valita.

Kunnioittakaamme maan lakeja!

Vieras (nimimerkki)

Käsityksesi on varsin lyhyt, sillä meissä jokaisessa on monenlaisia geenejä, jotka eivät ole suomalaisia. Itse asiassa meissä jokaisessa on myös afrikkalaisia geenejä. Mihin kohtaan pistät rajan, kuinka monta sukupolvea täytyy olla suomalaisia esivanhempia, että joku on suomalainen?

Suomalaisuuden määritelmä on enemmänkin tässä maailmankolkassa asuva ihmisjoukko, joka puhuu samaa kieltä ja tekee keskimäärin samoja asioita. Sinun määritelmäsi suomalaisuudesta on yksi monista. Meitä on kuitenkin yli viisi miljoonaa, etkä sinä puhu minun suullani.

Kansakunnan ja valtion määritelmä on paljon laajempi kuin etnisyyden tai ihonvärin. Se, että sinä, minä ja Husu voivat tässä ilmaista ajatuksiaan ja toteuttaa itseään todistaa sen.

Vieras (nimimerkki)

Kokonaisuutena oikein piristävä puheenvuoro. Mukava lukea suoraa puhetta ilman turhia korulauseita ja kiertoilmauksia. Lisää tällaista :)

Anni Loren

"Et ole suomalainen. Olet somali.

Turha sitä faktoja mihinkään muuttaa"

Isäntä tuli taas taloon ja löi kullilla pöytään:)

Vieras (nimimerkki)

Heh, heh. Onpas joillekin naisille vaikeaa kuunnella selkeää puhetta. Markus Lehtipuu ulkosuomalaisena osaa kunnioittaa suomalaista kulttuuria, toisin kuin eräät vihreät naiset.

Markus Lehtipuu

Jos suomalainen "kullilläpöytäänlyövä" mies muuttaa Saksaan ja sitten alkaa sanoa olevansa saksalainen, eiköhän nämä äänensävyt ala aika nopeasti muuttua.

Olen suomalainen aina, vaikka muuttaisi pysyvästi mihin maahan tahansa.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Kiitos kaikille kommenteista tähän asti. Nyt pitää jatkaa töitä, tätä firmaakin pitää pyörittää. Kommentoin sitten illempana lisää.

Vieras (nimimerkki)

Kirotun hyvä kirjoitus. Myönnän, että olen jo jonkin aikaa odottanut maahanmuuttajan nostavan näitä asioita pöydälle. Itse kun ei valkoisena Suomalaisena voi tästä asiasta ääneen edes puhua ilman, että joku katsoo kuin olisi rasisti. Itse uskon vakaasti siihen, että jos etuuksia jaellaan liikaa, ne eivät rohkaise ketään töihin, oli ihon väri, uskonto tai sukupuoli mikä tahansa. Uskon myös, että moni hyvää tahtova kukkahattu syyllistyy itse pahimmanpuoleiseen ihmisten aliarviointiin maahanmuuttajien kohdalla.

Jari Leino

Hyvä kirjoitus, mutta en siltikään voi hyväksyä sinua, koska olet kepulainen.

Olet aivan väärässä puolueessa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Täytyy sanoa, että menit suoraan meikäläisen lempparijulkimamuksi. Johdonmukaista tekstiä ja ajatuksia.

Suurin osa kansasta on kuitenkin maassa kuin maassa ennakkoluuloista ja ymmärtämätöntä. Sinun kaltaisesi somalit kykenevät integroitumaan. Olet fiksu, koulutettu ja sopeutuvainen. Sinun on mahdollista löytää tiesi suomalaiseen vaikuttajaporukkaan ja "eliittiin".

Junttisuomalaiset sen sijaan eivät tule koskaan ymmärtämään somaleja, aivan kuten junttisomalialaiset eivät tule ymmärtämään suomalaisia. Nk. tavallisen kansan keskuudessa maahanmuutosta ei synny ikinä muuta kuin konflikteja. Kun sopeutumaton kansanosa kohtaa toisen sopeutumattoman kansanosan, seuraa konflikteja. Itselläni on myös ennakkoluuloja, vaikka olen ollut myös hyvää pataa mm. turkkilaisten ja nigerialaisten kanssa.

Tästä seuraa, että järkevintä maahanmuuttoa on sellainen, jossa maahanmuutto rajoitetaan vain fiksuihin ja koulutettuihin. Monikulttuurisuus ei tule ikinä toimimaan kansan syvien rivien keskuudessa.

Vieras (nimimerkki)

Tuon logiikan mukaan pitäisi myös kaikki juntit suomalaiset potkaista rajalta pihalle. Sopii kyllä mulle mainiosti

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Maa kuuluu jokaisessa maassa kyseisen maan väestön junteille eli niille tavallisille ihmisille, jotka ovat kulttuurin perusta. Eliitti saa asustaa maassa vain niin kauan, kun ei hermostuta junttiväestöä. Eliitti ei omista maata, juntit omistaa.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Yleensä PL ja minä olemme olleet eri mieltä lähes kaikesta ( muistaakseni), mutta tästä kirjoittajasta emme ole.

Olkoon kepulainen ( tosin en ymmärrä, miksi), mutta kolumnissaan hän tuo esiin erittäin fiksuja ajatuksia.

Lähtökohtaisesti en rakasta somaleja, kurdeja, nigerialaisia enkä minkään muunkaan maan kansalaisia, mutta teräväjärkisistä pidän väriin ja rotuun katsomatta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mistä olemme muka olleet eri mieltä?

Vieras (nimimerkki)

"Olkoon kepulainen ( tosin en ymmärrä, miksi), mutta kolumnissaan hän tuo esiin erittäin fiksuja ajatuksia."

Minäkin olen kepulainen, enkä yhtään ymmärrä, miksi ihmiset eivät ymmärrä, miksi. Jaan useimmat blogin mielipiteet Husun kanssa.

Keskusta on lähinnä ajatusmaailmaani, eikä tippaakaan siksi, että kepulaiset on saaneet Nuorisosäätiöltä ja ties minkä maailman Suhareilta vähän vaalitukea (tosin se on ollut maan tapa). Jaan huolen köyhistä ja vähäosaisista. Itse olen pienituloisesta perheestä kaupungista. Ymmärrän omistamisen merkityksen ja sen, että rikkaitakin tarvitaan. Mielestäni ammattiyhdistysliike on ajanut arvokkaita asioita, vaikka tällä hetkellä pallo saattaakin olla osittain hukassa. Hyväksyn palkkajoustot huonoina aikoina. Ilman yrityksiä ja valtion menokuria ei ole työtä ja toimeentuloa. Kannatan kansalaispalkkaa, joka poistaa luukutuksen. Verotuksen progressiota on kiristettävä, sekä haittaveroja kasvatettava. Viinan ja tupakan verotusta on nostettava koko unionin alueella. Mielestäni Keskusta ajaa mieleisiäni asioita parhaiten. Miksi samoin ajatteleva ei myös valitsisi Keskustaa?

Kokoomus on markkinaliberaali, mitä nuorempi, sitä liberaalimpi. Koti, Uskonto ja Isänmaa ovat kadonneet viime vuosikymmenellä. Omistaminen menee liian porvarimeiningiksi.

SDP on hyvin tienaavien hyväosaisten työläisten puolue, joka on ay-liikkeen talutusnuorassa. Toki puolue omaa monia hyviä ajatuksia. Pallo hukassa.

Punavihreys ei iske. Siksi ei kiinnosta Vasemmistoliitto, eikä paikoin vielä sitäkin vasemmalla olevat Vihreät. Kumpikaan puolue ei osaa käyttää luontoa kestävästi, vaan tuhoaa yrittämisen elkeet. Toki mm. ilmastonmuutoksesta ja vesien saastumisesta olen huolissani.

Perussuomalset on protestipuolue ja tykkään heidän ajatuksistaan. Jaan monia niistä. Lisää konkretiaa odotan. Mutta samat asiat voin ajaa Keskustassakin, jossa esiintyy myös maahanmuuttokritiikkiä aika paljon.

Kerro minulle Tuula hyvä, miksi minäkin en voisi olla kepulainen? Ihmetteletkö sinä minun kepulaisuuttani nyt?

Maalaismummo (nimimerkki)

Mutta kansan syvät rivithän kuolevat ennen pitkää sukupuuttoon.

Tuula Saskia (nimimerkki)

Viesti on Pekalle:

suoraan sanoen : en muista.
Mutta tarkkaillaan, syntyisikö aihetta debattiin. Se, näet, on lempiharrastukseni.

Fooba (nimimerkki)

Fiksua tekstiä, vaikka minunkin on vaikea keskustalaisuutta käsittää :).

Ns. maahanmuuttokriittisten hiljaisella enemmistöllä ei ole mitään sinunkaltaisiasi vastaan. Vaikka mediassa yritetäänkin demonisoida kaikki holtitonta turvapaikkaturismia vastustavat nahkapäärasisteiksi, suurinta osaa ei oikeasti haittaa ihonväri vai kotimaa tai ulkomaalaiset sinänsä, vaan suomalaisten poliitikkojen luoma järjestelmä, jossa Suomeen houkutellaan nimenomaan sosiaalituella eläviä ihmisiä ja karkotetaan kovalla verotuksella pois yritteliäät ja töihin haluavat. Ja tämä koskee tietysti myös ihan kantasuomalaisia: on aivan liian monta tuloloukkoa, joissa ihmisten kannattaa mieluummin maata kotona kuin tehdä töitä. Tänäkin vuonna valtio ottaa tiettävästi yli 8 miljardia lainaa ja köyhiä riittää omastakin takaa.

En ole aktiivi, mutta olisi mielenkiintoista nähdä sinun käyvän keskustelua esim. Homma-foorumilla, joka on mainettaan parempi paikka. Voisivat ennakkoluulot karista puolin ja toisin.

Vieras (nimimerkki)

Jos tällainen hiljainen enemmistö muka on olemassa niissä piireissä, niin minkä takia "maahanmuuttokriittisistä" piireistä ei sitten ikinä kuule mitään järkevää keskustelua - poliittisista ja hallinnollisista ratkaisuista, jotka olisivat helppoja tehdä jos vain tervettä järkeä ja poliittista tahtoa olisi, eikä ollenkaan rasistisia tai epähumaaneja?

Minkä takia aina jos mamukriittisten kanssa yrittää keskustella asioista, he ryhtyvät rääkymään profeetan aikaisista asioista, Muhammedin vaimoista ja eriväristen ihmisten sukuelimistä? Miksei hiljainen enemmistö lyö nyrkkiä pöytään ja vaihda "kulttuurikeskustelijoiden" puheenaihetta?

Vieras (nimimerkki)

Onko tämä Abraham sinulta vaalimainospuhe, ja jos on niin mitä aiot tehdä kantasuomalaisten asioiden hyväksi? Jos sinulla on asiat kunnossa(ruoka ja asunto alla) niin eipä sitten muuta. Itse olen asunnoton, joten jospa nostettaisiin tärkeysjärjestykseen asiat, ja toimittaisiin näin.

Maalaismummo (nimimerkki)

Tässä sinulle Husun mallitie asuntoon:
"Olen tehnyt töitä varastomiehenä, siivojana, rakentamisessa, toimistossa ja yrittäjänä. Minulla on nykyään matkatoimisto".

Asmo Räsäkkälä (nimimerkki)

Just näin, hyvä kommentti! Monet "suomalaiset" (lainausmerkit koska ei se nyt ole ihan selvää mitä tässä kukin ollaan) odottavat jotenkin vain nokka ammollaan että kaikki putoaa suoraan eteen niin kuin sille kuuluisalle Manulle se kuuluisa illallinen.

Ja Husseinin kirjoitus on pirun hyvä, sääli että mies on harhautunut väärään puolueeseen. Tosin nämä mielipiteet ja tämä kirjoitushan saattavat olla pelkkää populismia, jolla hankitaan sympatiat (nimittäin sitä tuo kirjoitus ainakin minussa etupäässä herättää) ja sitten kun on päästy eduskuntaan painetaan sitä nappia mitä linja käskee.

Hyvä kirjoitus kuitenkin, kunpa näkisin enemmän tällaista.

t.Asmo

Maalaismummo (nimimerkki)

Asmolle:
Keskusta näyttää selvästi terästävän nyt alkiolaisia arvojaan ja ottavan eroa Kokoomuksesta. Eli on muutosvalmis. Husu saattaa olla ihan oikeassa paikassa, kun haluaa vaikuttaa.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Asmo. Perustuslaissa sanotaan

"Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset."

Pate (nimimerkki)

Jos somali osaa esittää ajatuksiaan, niin ei sitä nyt pidä pitää mitenkään erinomaisena asiana. Eikö jokaisen ihmisen pitäisi pystyä ilmaisemanaan itseään.

Jos suomenruotsalaiset pitävät hallussa tärkeitä posteja 5 prosentin kansalaisosuudella, niin ei sitä nyt arkadianmäelle mennä pelkän luku-ja kirjoitustaitoisen somalilaisuuden nimissä.

Kyseiselle henkilölle...uhraa energiasi ja aikasi Eduskunnan ulkopuolella vaan siihen, että kanssaveljesi ja etenkin sisaresi vapautuvat yksilöllisyyteen Suomi-nimisessä maassa.

Eduskunnassa hoidetaan yleisiä asioita, joihin esim. somalien asiat ovat aivan liian marginaalisia.

Karu Kera

Abdirahim, jos Keskustalta äänestetään yhteensä 13 kansanedustajaa tulevaan eduskuntaan, niinkuin toivon lukumäärän olevan, toivon sinun olevan se kolmastoista.

Vieras (nimimerkki)

Näinkin voi sanoa. Asiat pitää hoitaa tärkeysjärjestyksessä.

Karu Kera

Ja jos Keskustan kansanedustajien määrän saa pudotettua kolmeentoista näissä vaaleissa, Abdirahimin ollessa se kolmastoista kansanedustaja, niin silloin on varmaa, että Keskusta putoaa äänikynnyksen alle vuoden 2015 kansanedustajavaaleissa. Se olisi hienoa! Kannatan siis lämpimästi Abdirahimia Keskustan ainoaksi kansanedustajaksi Helsingistä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Islamista ja uskonnoista hiukan:

Jos jonkun uskonnon pyhästä kirjasta löytyy tekstiä, joka kehoittaa väkivaltaan jotakin tiettyä väestönosaa kohtaan (islamin kohdalla ei-muslimit), niin eikö pyhä kirja ja uskonto pitäisi kieltää?

Sama myös Vanhassa testamentissa: sieltäkin löytyy kehoituksia väkivaltaan ihmisiä.

Yksi maailman hienoimmista asioista, mitä voisi tapahtua, on että aabrahaamiset uskonnot häviäisivät.

Vieras (nimimerkki)

Eikö ole tärkeintä että kielletään uskon kirjojen kaikki väkivaltaisuudet ja typeryydet?, muutenhan itse Lapsi menee pesuveden mukana.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Periaatteessa tuossa on ideaa. Määrätään lailla, että pyhistä kirjoista on hävitettävä väkivaltaiset osuudet, tai tarkemmin ottaen, kielletään lailla seuraamasta uskonnon sellaista versiota, joka ottaa totuuden siitä alkuperäisestä väkivaltaisesta versiosta, joka sallii esim. naapurin tappamisen tai jihadin.

Vieras (nimimerkki)

Jos määrätään lakiin ja vaikka sen jälkeen perustuslakiin saakka että pyhistä kirjoista otetaan pois(tai laitetaan sulkujen sisään, ehkä paremminkin) väkivaltaiset osuudet, ja kielletään lailla seuraamasta uskonnon sellaista versiota, joka ottaa totuuden vääristetystä Rakkaudellisesta totuudesta, niin eikö tällöin ala löytymään sen uskon perusta, johon me kaikki haluamme uskoa?

Vieras (nimimerkki)

Tämä on vaikea alue.. menee hyvin harmaaksi, koska:
Islamilainen elämäntapa ei ole uskonto.

En hyväksy Islamilaista elämäntapaa ja sääntöjä ja oikeuksia missään muodossa, koska se on mustavalkoinen elämäntapa. Sitä joko on, tai ei ole.
Ja jos on, on noudatettava sääntöjä joihin kuuluu kaikkien muiden halveksiminen, käännyttäminen, väkivalta, vallankaappaus, naisten ja lasten raiskaaminen jne jne... Tätä ei tule ikinä hyväksyä missään muodossa sivistyneessä valtiossa. Piste.

Islamilainen uskonto sitten.. mitä se oikeastaan on? En ole löytänyt asiaan vastausta, vaan se aina on päätynyt Islamilaiseen elämäntapaan, joka on suoraan sanottuna törkeä ja ihmisoikeuksia halventava väkivaltainen kultti.

Ei pidä Islamilaisen elämäntavan omaavia antaa kutsua itseään "uskovaisiksi" ja sen avulla viedä asiaansa eteenpäin. Mutta näin onnistuvat välttämään monenkin maan lait, ja saamaan itselleen etuoikeuksia enemmän ja enemmän, ja näin ollen toteuttamaan vallankaappaustaan.

Mikko Mäkinen

Mielenkiintoinen kirjoitus, jonka lukeminen kuitenkin herätti pari kysymystä:
1) Miten maahanmuuttopolitiikkaamme pitäisi muuttaa?
2) Millainen asema islamilla pitäisi olla Suomessa tai Euroopassa?

JJ (nimimerkki)

1: Sosiaalietuudet pois 12kk päästä. Jos ei ole töitä siihen mennessä, menkööt takaisin -> todistaa sopeutumiskyvyn ja halukkuuden.
2: Ei minkäänlaista! Rikollinen elämäntapa pitää lailla kieltää.

Tuula Hölttä

Markus L. 13:13 "Suomalaiseksi synnytään. Amerikkalaiseksi tullaan valan kautta. Suomalaisuus on synnynnäinen ominaisuus. Amerikkalaisuus on kansalaisuus."

Tämä on varmaankin se perustavaa laatua oleva ero käsityksissämme. Oman käsitykseni mukaan ensisijaista on se, että me kaikki synnymme ihmisiksi ”katsomatta mihinkään erotukseen, erityisesti mitä tulee rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntymään tai muuhun olosuhteeseen.”

Vieras (nimimerkki)

Pienen kansan olemassa olo ja säilyminen kansainvaellusten myllerryksessä vaatii kuitenkin priorisoimaan näitä sinun kauniita käsityksisäsi.
Mitähän seikkaa painottaisit, että jatkossakin voisimme puhua suomalaisuudesta, kuten esi-isämmekin.

Markus Lehtipuu

Amerikka ei ole kieli. Tai jos puhutaan tarkemmin... USA:laisuus ei ole etnisyyttä.

Suomalaisuus on ihan selkeä kieli, etnisyys ja kulttuuri.

Kun amerikkalaisilta kysytään taustoja, sieltä löytyy etnisiä ja kieliellisiä taustoja.

On Amerikan-italialaisia, Amerikan-juutalaisia, Amerikan-kreikkalaisia, afroamerikkalaisia, Amerikan-aasialaisia.

Amerikkalaisuus on valaan perustuva kansallisuus, mutta se ei ole etnisyyttä, koska jokaisella amerikkalaisella on yksi tai useampi etnisyys, joka puolestaan on kuin suomalaisuus. Amerikan-suomalaiset ovat yksi USA:n etnisistä ryhmistä. Jos Abdirahimn Hussein muuttaa Amerikkaan, hänestä ei tule Amerikan-suomalainen vaan Amerikan-somali.

Aivopesun tuloksena moni suomalainen pitää minua idioottina, vaikka minä en ole aivopesty, vaan nämä haukkujat. Surullista.

Vanha demari (nimimerkki)

Suomen kansalaisuudella ei ole mitään tekemistä etnisyyden kanssa. Suomen kansalaisuus saadaan joko syntymässä tai hakemalla kuten Husu. Väestötietoihin ei saa merkitä etnistä taustaa.

Amerikan kansalaisuutta taas ei ole olemassakaan, koska Amerikka-nimistä maatakaan ei ole,

Maalaismummo (nimimerkki)

En pidä siitä, että tarkoitushakuisesti yksipuolistat rikkaan ja minulle rakkaan äidinkielen suomalainen-sanan merkityksiä.

Vieras (nimimerkki)

"On Amerikan-italialaisia, Amerikan-juutalaisia, Amerikan-kreikkalaisia, afroamerikkalaisia, Amerikan-aasialaisia."

Listalta puuttuu Amer... tai siis intiaanit l. ne joiden maat em. ryhmät ryöstivät. Samalla moni intiaanikansa, -kieli ja -kulttuuri tuhoutui.

Citycani (nimimerkki)

Jos sana 'uussuomalainen' on mielestäsi väärä, miten sitten kutsuisit ihmistä, joka on asunut täällä suurimman osan elämästään, on tämän maan kansalainen, ja kirjoittaa parempaa kieltä kuin moni ns. supisuomalainen ikinä?

Ray (nimimerkki)

"Aivopesun tuloksena moni suomalainen pitää minua idioottina, vaikka minä en ole aivopesty, vaan nämä haukkujat. Surullista."(Lehtipuu)

Hän siis myöntää olevansa idiootti ja kieltää olevansa aivopesty. Surullista.

Vieras (nimimerkki)

"Jos sana 'uussuomalainen' on mielestäsi väärä, miten sitten kutsuisit ihmistä, joka on asunut täällä suurimman osan elämästään, on tämän maan kansalainen, ja kirjoittaa parempaa kieltä kuin moni ns. supisuomalainen ikinä?"

Suomen kansalainen, Suomen somali tai suomenmaalainen. Tuleeko sinusta saksalainen jos asut suurimman osan elämästäsi Saksassa, puhut kieltä paremmin kuin perus-Jörgen ja syöt bratwurstia hapankaalilla joka päivä?

Amerikkalainen sinusta voi tulla sillä amerikkalaisuus perustuu kansalaisuuteen, ei etnisyyteen.

Pentti Järvi (nimimerkki)

Heh. Husu ei näytä suomalaiselta. Siskoni on asunut Sveitsissä kohta 50 vuotta, sukunimikin on Meyer. Jos hän muuttaisi Ameriikkaan, olisiko hänkin Amerikan-suomalainen?

Veli Hyvönen (nimimerkki)

"Aivopesun tuloksena moni suomalainen pitää minua idioottina, vaikka minä en ole aivopesty, vaan nämä haukkujat. Surullista."

Kyllä sinua Markus pidetään idioottina ihan vain sen takia ettet ole mikään järjen jättiläinen ja vouhottamisesi menetetyistä alueista, joihin sinulla ei ole osaa eikä arpaa, on jo kauan vaikuttanut enemmän oireelta kuin terveen ihmisen maailmankuvalta.

Veli Hyvönen (nimimerkki)

"Aivopesun tuloksena moni suomalainen pitää minua idioottina, vaikka minä en ole aivopesty, vaan nämä haukkujat. Surullista."

Kyllä sinua Markus pidetään idioottina ihan vain sen takia ettet ole mikään järjen jättiläinen ja vouhottamisesi menetetyistä alueista, joihin sinulla ei ole osaa eikä arpaa, on jo kauan vaikuttanut enemmän oireelta kuin terveen ihmisen maailmankuvalta.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus!

Hienoa, että uussuomalainen (ihan sama onko Somalialainet tai joku muu) ottaa kantaa mamu -keskusteluun!
Mainitsemalla työn merkitys hyvinvoinnille ja sosiaaliturvalle kertoo, että olet ymmärtänyt oikein sen arvomaailman mihin suurin osa Suomalaisista on kasvatettu. Se on se talkoohenki!
Tästä tulee mieleeni, että juuri tämä ympäröivän arvomaailman omaksuminen tai ainakin hyväksyminen/sietäminen on se juttu mistä milä kertoo onnistuuko maahanmuuttajien integroituminen vai ei.

Hyvää kevään jatkoa!

Kotimainen ihmettelijä (nimimerkki)

Voisiko Somalian kurjuus johtua uskonnosta ja sitä myötä liikakansoituksesta kun köyhin maa?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Somalia
"Kaikki armeijat saavat toimeentulonsa ryöstelyllä ja huume­kaupalla."

On siinäkin kansallinen yhteishenki retuperällä eli otetaan sieltä mistä helpoiten saadaan aseistettuna isolla porukalla. Miksei joku vaikutusvaltainen armeija päällikkö sanoisi siellä vaan ettei tässä touhussa ole mitään järkeä joten alkaisivat vaikka viljelemään maata yhteistuumin ilman rosvoilua vaikka sitten niitä huumeita jos niillä on hyvät markkinat globaalistikin. Pienempi paha se kuin varastaminen.

JJ (nimimerkki)

Etsippä netistä kaikkein kurjimmat maat, missä on eniten väkivaltaa, raiskauksia, rasismia ja kansanmurhia.

Yllättävästi oikeastaan kaikki kyseiset maat ovat Islamilaisia. Islamilaisuus ei ole uskonto, se on rasismia puhtaimmillaan ja väkivaltasimmillaan.

Eräs vieras (nimimerkki)

Et sitten JJ itse uskaltanut tai osannut pistää esimerkiksi yhtään maata?

Maailman väkivaltaisimpia maita on Etelä-Afrikka. Valtaosa eteläafrikkalaisista on kristittyjä. Muslimeja on 1,5 %.

Myös Ruanda kuuluu väkivaltaisimpiin maihin. Kristinusko on Ruandan valtauskonto. Roomalaiskatolisia oli 200-luvun alussa 56.5%, protestantteja 26%, adventisteja 11.1% ja muslimeja 4.6%. (Wikipedia)

Väkivaltainen on Zimbabwekin. Katsotaanpa. Hups, noin neljännes Zimbabwen väestöstä on kristittyjä ja lisäksi noin puolet kristinuskon ja alkuperäisuskontojen sekoitusta harjoittavia. Loput ovat pääosin perinteisen animistisen uskon harjoittajia. Muslimeita on noin yksi (1) prosentti. (Wikipedia)

Entäs Väli-Amerikka? Hyvin väkivaltaisia maita ovat esim. Meksiko ja El Salvador. Valtauskonto? Katolilaisuus. Meksikossa 89 % väestöstä on katolilaisia.

Myös monet Etelä-Amerikan maista, kuten Brasilia, Argentiina ja Kolumbia, ovat erittäin väkivaltaisia. Uskonto? Katolilaisuus.

Haluatko lisää esimerkkejä?

Vieras (nimimerkki)

Eräät maailman vauraimmista maista ovat myös muslimienemmistöisiä. Oletko koskaan kuullut esim. Emiraateista?

Jotkut maailman köyhimmistä maista ovat muslimienemmistöisiä, näistä kaikki Afganistania ja Jemeniä lukuun ottamatta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Samoin eräät maailman köyhimmistä maista ovat kristillisenemmistöisiä, nämäkin pääsääntöisesti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Vertailu osoittaa, että maiden köyhyys- ja kurjuusasteet eivät riipu uskonnosta, vaan - kas kummaa - taloudesta, johon taas vaikuttaa ennen kaikkea poliittinen järjestelmä (mitä sosialistisempi, sitä köyhempi).

Vieras (nimimerkki)

Jotkut samoilla linjoilla. Häntäkin kosiskeltu mukaan politiikkaan...

http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Sana-on-...

Maalaismummo (nimimerkki)

Toivottavasti Husu käännyttää myös Ashraf Benyaminin Keskustan ehdokkaaksi Kymeen.

Tuula Hölttä

J. Gagarin: "Automaattinen thaihierojatar, automaattinen rockbändi, automaattinen lastentarhan hoitaja, automaattinen TV-juontaja, automaattinen slalomopettaja, automaattinen psykoterapeutti, automaattinen ..."

...automaattinen vanhusten lähihoitaja, jonka laskettu taloudellisesti tehokas optimiaika/asiakas on kolme minuuttia, ja vanhus, joka turhaan odottaa ulkoilua, kun ei itse pysty napittamaan villatakkinsa nappeja...

Mikä olisi inhimillisen kontaktin vaatima aika teollisuuden koneiden robottimaisten ihmisiltä vaatimien läpimenoaikojen sijasta?

Jani Niemi

"Minulta ei kysytä milloin muutan takaisin."

No joo, toi oli aika naivia. Väität että Espanja tarjoaa Suomesta Espanjaan muuttaville samanlaiset edut ja elintason parannuksen mitä Suomi tarjoaa Somaliasta Suomeen saapuville?

Käsittääkseni Suomen mamuille tarjoamat sosiaaliedut ovat suurimmat maailmassa, Thors ja kump. tosin vaikenivat tämän selvityksen kuoliaaksi viime vuonna.

Maalaismummo (nimimerkki)

Nykyisin maahanmuuttajien edut ovat ihan samat kuin kaikilla suomalaisilla. Etuja on leikattu.
Koulutuspakkoa pitäisi vahvistaa - myös suomalaisilla.

Ad Absurdum (nimimerkki)

Hieno keskustelunavaus! Fiksua tekstiä ja mielenkiintoista luettavaa, lisää samanlaista!

Koska kaikki eivät kuitenkaan kokoomuslaisia voi olla, on hyvä, että on olemassa myös fiksunoloisia stadin kepuja kuten blogisti. Vähän vaikea tämä meidän vaalipiiri vain teille kepulaisille.

Onnea ja menestystä vaalityöhön toivottaa yksi kokoomuslainen.

Torsti Virtanen

Järkiperäistä tekstiä tosin ilman kehitysehdotuksia - niitä varmaan esität piakkoin, jottei jää politikoinnin maku.

Tästä johtuen tulee myös todeta, että pese itsesi pois tuosta kamalasta kepulaisuudesta ja vaihda puoluetta - ei kuitenkaan korruptoituneisiin wanhoihin (Kok, SDP, Vih, Vas, RKP).

Juhani Virtanen

"Pakolaisten määrä kasvatettiin samalla kun tälle ryhmälle ei keksitty mitään järkevää tekemistä"

Itse asiassa pakolaisten ei pitäisi odotella, että joku tulee ja keksii järkevää tekemistä. Tapana on, että ihan itse pitää kouluttautua ja hakeutua duuniin.

JJ (nimimerkki)

Vaan minkäst teet, kun AY-liikkeet estää työnteon, ja valtio työntää uskomattoman määrän rahaa vaikket tee yhtään mitään... Kauheesti ei motivoi moiseen. Muutoksia pitää saada aikaan!

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mitä on Abdirahim "Husu" Hussein mieltä sellaisesta integraatiopolitiikasta, että maahanmuuttajien sosiaaliturva muutetaan sellaiseksi, että perusosa on varsin pieni tai olematon, jos asutaan laitoksessa ja lisää voisi ansaita pärjäämällä hyvin suomenkielen ja suomalaisen kulttuurin opintosuorituksista?

Eli, mitä paremmin pärjäät suomenkielen ja -kulttuurin kokeissa, sitä enemmän tienaat.

Vieras (nimimerkki)

Moi,

Makeisissa energia on sokerina, joka nykytietämyksen valossa syö hampaat tehokkaammin kuin pähkinöiden öljyt. Sokeri pitää hiilihydraattina nälkää huonommin kuin pähkinöiden rasva, proteiinit ja kuidut. Makeisissa ei yleensä ole mitään hivenaineita tai vitamiinejakaan, joita usein voi pähkinöistä löytyä. Lisäksi niissä on täysin turhia lisäaineita, joita elimistömme ei ainakaan kaipaa. Jos totta puhutaan, pähkinän ravintoainekoostumus on liki optimaalinen.

Eikä pähkinöitä kovin helposti voi syödä vastaavaa määrää kuin makeisia. Ainakin minulla rupeaa tökkimään jo jossain 150g kohdalla. Makeisia voi mennä vaikka puoli kiloa kerralla.

Katsos. Ei se ole määrä vaan se laatu, mikä määrää.

Eli jos maahanmuuttajia tähän maahan halutaan, otetaan mielummin niitä pähkinöitä kuin makeisia.

Hippiperheen äiti (nimimerkki)

Joo todellakin sipseissä, makeisissa ja roskaruuassa muitakin terveysongelmia kuin energiapitoisuus. Aaaaargh mikä blondi tää Husu. En äänestä.

Vieras (nimimerkki)

Nyt oli asiallista tekstiä Husulta! Vaikka en keskustan linjauksista pidäkään niin minusta herra voisin samantien mennä arkadianmäelle.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Tervetuloa tähän uuden suomen ihmeelliseen blogimaailmaan, haastattelunne Monitorissa oli mielenkiintoinen.

http://www.monitori-lehti.fi/intermin/monitori/cms...

Totesin, että maahanmuuttoasioissa, löytyy vihdoin Kepustakin yhden järjen ääni.

Vieras (nimimerkki)

Löytyy kyllä useampikin kepulainen - mutta ei julkisuudessa (ainakaan vielä).

Maalaismummo (nimimerkki)

Raikkaan järkevä tyyppi, tervetuloa!

Mitä mieltä olet eduskunnassa olevasta kotoutumislain uudistuksesta?

Noita ravintojuttujasi pidän vähän vanhakantaispopulistisina... Mutta nuoren ikäsi vuoksi et ole joutunut tekemisiin lihavuuden ja liikumattomuuden seurauksina syntyvien kakkostyypin diabeteksen ja sydän-verisuoniongelmien kanssa.
Kaikki valkoiset hiilihydraatit pitää minimoida, niin pääsee jopa kokonaan eroon joistakin lääkkeistä.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä ja asiallinen puheenvuoro!

Henry Björklid (nimimerkki)

Olen vieraalla koneella, mutta en malta olla kirjottamatta.
Ajatelkaa jos Hususta tulisi Kansanedustaja.
Silloin olisi ehkä yksi rehellinen politikko KEPUssa? Edellinen lähti käveleen. Onko tämä yhden-rehellisen-Kepulaisen-politiikka joku KEPUn tietoinen valinta?
Onko tarkoitus häiritä rehellisten kansalaisten yöunia moisella poikkeamalla?
Onko tässä jokin sydäninfraktilääke-salaliitto takana?

Kysyy Henry

Vieras (nimimerkki)

Kepun epärehellisyys on verrattavissa maahanmuuttaja työttömyys puheiseen, sitä on olemassa, mutta olisi törkeä populisimia väittää, että kaikki keput ovat sellaisia, sama kuin että kaikki maahanmuuttajat ovat työttömiä :)

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Hämmentävää, että paras havaitsemani maahanmuuttajaehdokas on kepuli, ja että tämä vieläpä kritisoi kepun johtoa.

Toivon, että pääset pitkälle, sekä puolueessa että politiikassa.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Meillä saa ajatella omilla aivoillaan :) Kiitos!

Homo (nimimerkki)

Tämähän oli ihan mielenkiintoinen puheenvuoro. Toivottavasti kirjoitat paljon lisääkin ennen eduskuntavaaleja ja vastailet erilaisiin vaalikoneisiin.

Olen useampia kertoja äänestänyt fiksuilta vaikuttavia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä (kuten Vihreiden Husein Muhammedia), koska minusta eduskuntaan kaivattaisiin kipeästi myös heidän näkemystään, vaikka vaikuttaakin siltä, että maahanmuuttajataustaisille suuntautuvat äänet jakautuvat niin moneen eri puolueeseen, että läpimeno on harmillisen epävarmaa. Olen tosin yleensä äänestänyt Vihreitä tai Kokoomusta, koska Keskustan maaseudulle rahan kuppaaminen ei tunnu kovin läheiseltä, vaikka olisinkin voinut Jäätteenmäkeä äänestää palkinnoksi siitä, että hän sai kammettua öykkäröivän Paavo Lipposen pois vallan kahvasta.

Tänä vuonna olen harkinnut poikkeuksellisesti äänestäväni Perussuomalaisia, lähettääkseni signaalin isommille puolueille siitä, että ei ole mikään itsestäänselvyys, että he saavat jatkossa ääniä kansalta, jos eivät muuta käytöstään ja kuuntele paremmin kansan tahtoa esimerkiksi pakkoruotsiasiassa. Tosin tuskin joka tapauksessa useammissa vaaleissa tulisin äänestämään Perussuomalaisia, sillä en erityisemmin pidä monista heidän linjauksistaan, kuten monista rasistisista ehdokkaista, jossain määrin negatiivista suhtautumista homoihin ja sitä, että johdossa oleva Timo Soini ei selvästikään ole mitenkään erityisen hyvin perillä monista asioista.

Tosin täytyy sanoa se, että vaikka suhtaudun sinällään myönteisesti maahanmuuttajiin ja rauhallista tahtia tapahtuvaan maahanmuuttoon, niin suhtaudun kielteisesti hyvin nopeasti tapahtuvaan ja laajamittaiseen humanitaariseen maahanmuuttoon, koska se voi tulla kestämättömän kalliiksi muutenkin vaikeassa taloustilanteessa ja voi johtaa uusien sosiaalisten ongelmien syntymiseen kotoutumisvaikeuksien yms myötä. On ihan mielelenkiintoista huomata, että vaikutat olevan tässä asiassa ainakin jossain määrin samoilla linjoilla.

Niin ikävää kuin se onkin, ei Suomella tai edes länsimailla ole varaa tai keinoja ratkaista kaikkia kehitysmaiden ongelmia, kuten voimakkaasta syntyvyydestä seuraavia köyhyysongelmia, jotka ainakin osaltaan täytyy näiden maiden itse ratkaista - ja toivon mukaan mahdollisimman pian. Lisäksi minusta on aika selvää lukuisten maailmalla, mutta ei onneksi vielä ainakaan Suomessa olleiden esimerkkien perusteella, että hyvin nopea ja laajamittainen maahanmuutto tuppaa johtamaan ongelmiin. Erilaisten kulttuurien törmäys voi helposti johtaa ongelmiin, voimakkaaseen maahanmuuttoon liittyy usein työllistymisvaikeuksia (ellei sitten ole kyse jostain kolonialismista, kuten sionismissa nykyään tai aikoinaan Yhdysvalloissa, joka taas syrjäyttää alkuperäisväestön) yms.

Horttanainen (nimimerkki)

Olen kanssasi asioista samaa mieltä. En ole varma, mikä persujen virallinen kanta homoihin on ja heidän joukossaan on selkeitä rasistejakin. Eihän koko puoluetta voi muutaman hörhön takia leimata. On niitä muissakin puolueissa erikoisia tyyppejä. Liian paljon turhankinpäiväistä huulta heittävänä pidän Timo Soinia, vaikka hänen kirjoituksensa ovat usein hyvin teräviä. En tiedä, mitä hän pohtii tai tietää m.m. eurosta eroamisen realistisista mahdollisuuksista. Toivottavasti hän ennen vaaleja kertoo kantansa. Pohdin minäkin persujen äänestämistä. He ovat samaa mieltä kanssani pakkoruotsista, kehitysavun järkevyydestä, Afganistanin sisällissotaan osallistumisesta j.n.e.

Jukka-Pekka Vasara

Empä muista yhtä fiksua kepulaista tekstiä koskaan lukeneeni, siis kepulaisen kirjoittamaa. No ehkä Keijo Korhosen mutta hänhän oli vissiin jo silloin sivuraiteella kepussa.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Maalipurkin kyljessä ei muutenkaan ole luettavana kuin SDP:n vaaliohjelma:
"Vaarallista nieltynä"

Pertti Sakari (nimimerkki)

Miksei Husu pyrkinyt Persujen ehdokkaaksi?

Tuula Saskia (nimimerkki)

Mutta pakkohan meidän on todeta, että hän on poikkeus ja hieno sellainen.

Hän ei oikeuta mitenkään kuritonta maahanmuuttoa.

Vieras (nimimerkki)

monenko maahanmuuttajan kanssa olet keskustellut?

Anni Loren

Husut ja homot älkööt vaivautuko

Vieras (nimimerkki)

Afrikkalaisuutesi, somalilaisuutesi, tai edes kepulaisuutesi ei ainakaan minua haittaa, mutta murhaajavaras- Muhammadin fanitus se haittaa ja vahvasti.
Kerropa nyt meille, että miksi meidän pitäisi hyväksyä, saati kunnioittaa ihmisiä, jotka pitävät esikuvanaan ihmishirviötä nimeltä Muhammad?

Vieras (nimimerkki)

Somaliksi olet syntynyt ja somalina kuolet.
Suomen passi ei tee sinusta suomalaista ei edes uussuomalaista.

Somalit on poistettava suomesta teistä ei ole kuin harmia ja mittavat rahalliset menot.

Sinäkin olet töissä siksi, kun palvelet muita somaleita olemalla tulkki.

Yksityispuolella somalit eivät työllisty juuri ollenkaan, ehkä muutama 10 on töuissä yksityispuolella , loput ovatkin sitten kaikenmaailman järjestöketkuja, tulkkeja, kouluavustajia, uskonnontuntien valvojia....

SOMALIT POIS SUOMESTA PERSUT VOITTOON!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vieras (nimimerkki)

vielä kun löydettäis sun lääkkeet ja vaatteet jostain

Aapo_ (nimimerkki)

Näitä viestejä varten pitäisi olla olemassa ilmiantonappula Uuden Suomen ylläpidolle.

M-T Heikka

Sinähän vaikutat huumorimieheltä.

Kepulaista en yleensä kehu.

frank (nimimerkki)

Hyvähän se on että kotoudutaan, mutta tuo kepulaisuus menee jo kyllä pahasti överiksi. Ja vielä Helsingistä - josta muuten menee läpi 99,99% todennäköisyydellä taaskin 1 kepulainen. Pudottaisit Husu siis onnistuessasi istuvan pääministerin eduskunnasta!

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

-Pudottaisit Husu siis onnistuessasi istuvan pääministerin eduskunnasta!

Onko yksinkertaisesti parempaa syytä äänestää Husua!?

http://haapavaara.wordpress.com/2010/06/22/mari-on...

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Innostuin, Husuhan voisi tiputtaa rasismiflirttailija-marin!

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

Niin, voisikohan? Mitähän tämä vaalimatematiikka sanoo? Jos näin, aloitan kampamjan Husun puolesta!

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Samppa, tule toki mukaan ;) Mun sivut löydät: www.abdirahim.fi

Erkki Mikkonen (nimimerkki)

Husulta ihan hyvä kirjoitus! Harmi vain, että kuulut tuohon rötöspuolue Keskustaan. Se vie pisteitä. Muutos 2011 olisi sinulle oiva vaihtoehto. Suosittelen!

Vieras (nimimerkki)

Raikas tuulahdus, mutta ihan väärässä puolueessa. Mielipiteetkin on kuin Persuilla! Vaihdahan jo puoluetta, niin voit päästä jopa eduskuntaan. Korruptoituneessa Kepussa sinua käytetään varmasti vain äänten kalastajana.

luuserius (nimimerkki)

Mahtava juttu!!!!!!

Husu eduskuntaan!!!!!

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Hyvä kirjoitus sinulta, Husu. Niin ja tervetuloa joukkoomme kummaan :) Hitsi, tulin ihan hyvälle tuulelle blogistasi, kuten tästäkin biisistä
http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A

Pentti Järvi (nimimerkki)

What a coincident! Radiosta tuli juuri samalla hetkellä sama kipale.Husu tänne Maalahteen heti kunnanjohtajaksi!(tuulinen paikka).

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ilahduttavaa nähdä uussuomalaisia muuallakin kuin Vihreissä tahi muissa vasemmistopuolueissa.

Koukku Koukkunen (nimimerkki)

Itse asiassa Keskustan listoilla on ollut maahanmuuttajataustaisia oman käsitykseni mukaan Vihreitä tai Vasemmistoliitto enemmän jo useissa vaaleissa. Syy löytyy heidän isosta aktiivien määrästään puolueessa. Tosin täältä Helsingistä käsin Kepu on aina niin paitsiossa, että kaikkia faktoja ei aina heti huomaa.

Hippiäiti (nimimerkki)

Hei! Tosi hyvä kirjoitus, mutta yksi asia pisti silmään: Pähkinät ja viikunat ihan oikeasti on terveellisempiä kuin karkit ja sipsit. Sillä on oikeasti väliä, millaista rasvaa ja millaista sokeria syö, eivät ne kaikki ole samanlaisia. Viikunoissa ja pähkinöissä on paljon terveellisiä aineita ja pähkinöissä myös hyvälaatuista rasvaa, jota joka päivä pitäisikin syödä, toisin kuin niissä huonommissa vaihtoehdoissa. Myös määrä vaikuttaa: Harva syö pähkinöitä 300 grammaa kerralla...

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Tuo on totta. Mieluummin minäkin lapsilleni syötän pähkinöitä kuin perunalastuja. Suomessa pähkinät ovat valitettavasti kauhean kalliita :(

Vieras (nimimerkki)

Naitetaan Helena Hesulle, jos tulee konkka niin se yks ämm vasuri Helenan haveri uudeksi , ja jos ei kelpaa niin väitän, että HUSU on ihan nössö.

Joten ehdoitan, että ensimmäisenä TÄMÄN seuraavan UROTEON tekee:

Muutos 2011 ja Helena.

Avaas puutarhasi Husulle!!!

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Sipsit ja limu pähkinöiden ja viikunoiden sijasta on somalimiesten pyöreiden peppujen salaisuus.

Vieras (nimimerkki)

Samoin läskien lähiökanojen

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Lähiökanat munivat, lähiökukon iso pylly kertoo mässäilystä.

Vieras (nimimerkki)

Vieläkös Husu olet sitä mieltä, että somalit raiskaa siksi, kun niillä on nliian nvähän tekemistä?

Entäs se velanmaksu somalialle, kun afrikka auttoi suomea talvisodassa niin paljon?
Miksi sotket muuten somalimaan tilanteen muuhun simailiaan?
'Onko se somalimaan vika, jos ovat saaneet asiat järjestykseen, mutta sinä olet sitä mieltä, että siitä huolimatta on somalialle kaadettava rahaa säkkikaupalla.

Oletkos muuten sitä mieltä , kuten somaliliitto, että suomeen tulee vain rauhallisia somaleita työtätekemään(IL 5.1 2011).
Tosin suomen SUPO on eri mieltä.

Kumpi on uskottavampi lähde SUPO vai Somaliliitto?

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

En minä ole koskaan väittänyt, että raiskaukset johtuisivat toimettomuudesta. Älytön ajatus. Suomen rikoslaki on raiskausten suhteen aivan liian lempeä. Kunnon tuomiot ja maastakarkoitus raiskaajille!

Vieras (nimimerkki)

”Kun ihmiselle annetaan liikaa aikaa, hän turhautuu… he tulevat sotatoimialueilta ja täällä sanotaan, että niiden pitää vaan sopeutua…"

Sinäkö et vastannut näillä sanoilla, kun kysyttiin somalien raiskailuista?

Olisikohan jollain vielä toimiva linkki A-studion kyseiseen lähetykseen?

Vieras (nimimerkki)

Ajankohtainen Kakkonen oli tuo ohjelma, jossa Abdirahim noin sanoi.

Lasse Saarinen (nimimerkki)

Kiitos kirjoituksestasi. Olet aivan oikeassa siinä, että taustassasi ainoa negatiivinen asia on puoluevalintasi. Muuten on hienoa, että maahamme muuttaneet itse sanovat ääneen sen, että meidän kotouttamispolitiikkamme ei ole erityisen onnistunutta. Jos ns. alkuperäinen suomalainen sen sanoo niin heti syytetään ennakkoluuloista, vaikka kyseessä olisikin vain toive, että tänne muuttaneille järjestettäisiin kunnollinen tervetulo ja mahdollisuus oppia kieli ja päästä nopeasti kiinni tähän suljettuun yhteiskuntaan

Homo (nimimerkki)

Minusta tämä on yksi hyvä syy sille, että miksi eduskuntaan tarvittaisiin edes vähän maahanmuuttajataustaisia ihmisiä. Heillä voisi olla oikeasti aivan eritavalla annettavaa esimerkiksi järkevään maahanmuuttajien kotouttamiskeskusteluun, kuin koskaan tulee olemaan esimerkiksi RKP:n ja SDP:n ideologisesti sokaistuneilla kukkahattutädeillä.

Ja kun kerran Abdirahim on kerran kansalaiseksi hyväksytty ja tietääkseni aivan kunnon kansalainen, niin minusta hänellekin tulee antaa samanlaiset mahdollisuudet pyrkiä etenemään elämässään kuin muillekin. Vaikka vastustankin ainakin nykyisen sosiaaliturvan aikana kestämättömänä ajatuksena ääriään myöten avointa maahanmuuttoa, niin kenen etu muka on esimerkiksi tummaihoisten suomen kansalaisten solvaaminen tai muunlainen syrjintä? Eihän sellaisesta luulisi tulevan millekään rationaalisesti toimivalle ryhmälle mitään etuja, vaan ainoastaan haittoja.

Anni Loren

Kumpi on uskottavampi lähde SUPO vai Somaliliitto?

Tämän pitäisi huolestuttaa jokaista valveutunutta suomalaista koska vastaus tähän on ilman muuta Somaliliitto.

Marko Ruokolainen

Kiitos kirjoituksesta, tämä on ainakin näyttänyt avaavan monia mieliä! :)

Maahanmuuttopolitiikassa on ongelmia kuten monella muullakin saralla. Suuri joukko erilaisia ongelmia vain halutaan liittää maahanmuuttoon jonkin omiin asenteisiinsa liittyvän syyn varjolla ja todelliset ongelmat esim. sosiaalipolitiikassa jäävät ratkaisematta. Toivottavasti eduskuntaan valittaisiin mahdollisimman monta sinunkaltaista omaa nenäänsä pidemmälle ajattelevaa tyyppiä!

Pentti Järvi (nimimerkki)

Marko: kivaan kirjoitukseen koetetaan vastata samalla tyylillä. Helenakin osaa käsitellä vaikeitakin asioita ja heppuja ja akkasia ihan kivasti omassa blogissaan.

Vieras (nimimerkki)

Kun somali arvostelee maahanmuuttopolitiikkaa häntä kiitetään ja ylistetään, syntyperäinen suomalainen sensijaan luokitellaan rasistiksi samasta arvostelusta. Hävettää lukea moista roskaa. Ryhdistäytykää ja yrittäkää olla edes hiukkasen ryhdikkäitä isänmaallisia maalle joka on teille antanut mahdollisuuden hyvään elämään.

Homo (nimimerkki)

Kannattaa tehdä ero maahanmuuttopolitiikan kritisoinnin ja silkan rasistisen vihanlietsonnan välille. Maahanmuuttopolitiikkaa voidaan aivan perustellusti kritisoida kumpaankin suuntaan, mutta lakeja rikkova rasismin ja sitä kautta yhteiskunnallisen eripuraisuuden lietsominen on suorastaan isänmaallisuuden vastaista.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Yksi esimerkki rasistisesta vihanlietsonnasta pliis? Kuva pommista turbaanissa ei kelpaa.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Kannattaa joo, kunpa tuon eron oppisivat kukkahatutkin.

Vieras (nimimerkki)
Tarkkuutta. (nimimerkki)

Pitäisiköhän arvon uussuomalaisen tutkia hieman esim ihan arkipäivän ravintoon liittyviä asioita kun ei tunnu olevan hallussa miksi pähkinät ovat sipsiä parempi asia vaikka ne sisältävätkin paljon energiaa? Pähkinöiden rasvalla on aika paljon positiivisia vaikutuksia ja niiden syöminen olisi aivoille hyväksi myös jos joskus aiot pärjätä politiikassa.

Toiseksi jos tässä vaiheessa kun olet vielä alkumetreillä kyllästynyt kritiikkiin, kannattaa miettiä onko politiikka varmasti sinulle koska olen varma että joudut selittelemään itseäsi enemmän ja enemmän läpi elämäsi(Ennenkaikkea kun olet vielä jostain syystä listautunut kepuleitten listoille). Olen myös vakuuttunut että suomessakin asiat ovat siihen suuntaan menossa että asenteet vain tiukkenevat kun esimerkiksi tulee uutisia terroristijärjestöjen pesiytymisistä suomeen ja tämän johdosta varmaan jotain konkreettistakin tapahtuu.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Ymmärsit vähän väärin. Kaikkea kohtuudella, mutta ei imagopolitiikkaa mitään auta.

juri g.

Tervetuloa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja kohtuullista menestystä vaaleissa Abdirahim!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Minä en ole mikään kukkahattutäti, vaan vanha kiukkuinen monirotuinen ämmä, mutta kysyn kuitenkin, miten se kukkahattutätien pahuus ilmenee. Olen itse ollut ottamassa vastaan ensimmäisiä Kosovon albaaneja ja tein paljon vapaaehtoista työtä sen hyväksi, että he olisivat tutustuneet uuteen kotikaupunkiinsa. Hommasin heille huonekaluja, televisioita ja muita kodinkoneita. Kutsuin kotiini ja vierailin kutsusta heidän luonaan. Esittelin heille kaupungin palveluja ja nähtävyyksiä. Jotenkin tuli sellainen olo, että näinkään ei olisi saanut tehdä.

Ja myös sellaista ihmettelen, että johtuuko se tästä kukkahattutätihalvekusunnasta, että Lohjalla somalinuorukaiset eivät väistä vanhaa ihmistä, kun tullaan vastakkain tavaratalon ahtaalla käytävällä.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Pistä burka päälle ja kokeile uudestaan.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Ikäihmisiä pitää kunnioittaa. Kirjoitan tästä asiasta myöhemmin. Kiitos että nostit tärkeän asian esille

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kiitos sinulle, että vastaat ja vastasit. Toivon, että vastaat myös niihin kysymyksiini, jotka olen myöhempänä esittänyt.

Vieras (nimimerkki)

Somalit ovat maailman rasistisinta kansaa, ja tuo väistämättömyys on yksi osa sitä.

Vieras (nimimerkki)

Somaleille vanha ämmä on yhtäkuin ei mitään. Väistä tai tönivä nurin ja haistattelevat.

Silminnäkijä

Vieras (nimimerkki)

Tämä on asiaa!
Olen itse hyvin kriittinen esim. Islamilaisen elämäntavan leviämisen suhteen.

Ihmisiä vastaan minulla ei ole mitään. Mutta maahanmuuttajien pitäisi sisäistää se, että maassa eletään maan tavalla. Mikäli yrittää levittää omaa elämäntapaansa joka mahdollisesti poikkeaa liiaksi, se aiheuttaa rasismia. Kyselkääpäs ihmisiltä esim. Somali vs. Kiinalainen, kumman he näkevät sopeutuneen yhteiskuntaan aiheuttamatta ongelmia.

Toinen hyväkäs rasismin lisäämisessä on mainittu sosiaaliturva, joka lähes estää työnteon. Ja tässä AY-liikeet ovat mukana sekottamassa soppaa pahempaan suuntaan.

Annetaan maaahanmuuttajille kunnon mahdollisuus elättää itsensä ja perheesä työnteolla, niin suurin osa ongelmista ratkeaisi samantien.

Tietty alkupanostus pitää antaa, että pääsee "vauhtiin", mutta ei sen enempää.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Samaa mieltä. Husseinilta erittäin hyvä näkökulma. Olen tosin huomannut, että maahanmuuttajien joukosta niitä sellaisia kuuluukin. Kukkahatut kotiin kasvamaan.

Vieras (nimimerkki)

Meidän taloon muutti 2 somaliperhettä.
Saivat kalusteet ja lautasantennit ja kaikki alta 7 päivän.
'Yrittivät alkaan kukkoilemaan roskat vähän sinne ja tänne sekä suomalaiset järjestyssäännöt DAA.

No nyt ovat herran nuhteessa ja tiedoksi tälle somalille, että on meilläkin hesassa ne ringit, kun soitetaan niin 200-500 suomalaista on paikanpäällä alta 30 minuuttia.
Kokoajan laajennetaan verkkoa ja nyt siihen kuuluu jo yli 3000 suomalaista sekä 500 muun,maalaista.

TE aina ylpeilette, joten ehdoitan :

Otetaan matsi somaliluuserit.

Meidän nuoruusajalla -81-86 teidät olisi ajettu esim. rautatientorilta ajassa 15 minuuttia mereen.

Muista Husu TE olette pieni vähemmistö vaikkakin vihervasemmiston suosiossa, MUTTA kun ja JOS selä valitettavasti kunnon flaidis alkaa niin te sossusomalit häviätte ja pahasti.

Mistään mnuusta enempää eivät suomalaiset saa nautintoa kuin saada nostaa sut ja sunlaiset teeskentelijät joilla lomaa Somaliassa piisaa, mutta takaisin ei voi palata.

Ja jos ylpeilette sotataidoillanne niin juoskaa vittuun. Teidän taidot tiedetään ja ne ovat:

RAISKAUS
RYÖSTÖ
KELA/SOSSU

Vieras (nimimerkki)

Hösh. Olen itse suomalainen sekä stadilainen. Ajat muuttuu, nyt, vuonna 2011 flaidisuho kuulostaa lähinnä junttien ja jurristen spedeilyltä. Kohtele kanssaihmisiä kuten haluat itseäsi kohdeltavan ja hommat hoituu, ihonväristä riippumatta.

Vähän offtopic mutta kaikenlainen tyhjä uho laittaa pännimään. Husulle pojot hyvästä ja sivistyneessä tekstistä.

Vieras (nimimerkki)

Toivottavasti poliisi on jo soluttautunut teidänkin joukkoonne. Tämä maa ei kaipaa idioottirettelöitsijöitä tai lynkkaysporukoita, oli väri mikä hyvänsä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kirjoitan tähän vielä itseäni jo vuosia vaivanneen kysymyksen, johon en ole saanut koskaan mistään vastausta, vaikka olen kysynyt. Kysyin jo silloin monilta eri viranomaistahoilta, kun ensimmäiset somalit tulivat Suomeen: Mikä on näiden pakolaisten suhde kukistettuun diktaattoriin Siad Barreen.

Sain aina saman epämääräisen vastauksen, että kyse on jostain klaanisodista. Minä en ole myöskään niin tyhmä, että uskoisin yhteiskunnissa taisteltavan vain ylimalkaan erilaisten ryhmien välillä. Aina on kysymys vallasta ja aina on kysymys taloudellisesta vallasta. Siispä tein omat johtopäätökseni, kun en muuta vastausta saanut.
Pakolaiset, jotka Suomeen tulivat, olivat kukistetun diktaattorin Siad Barren tukijoita. He olivat maassaan herättäneet kansan vihan, jota he joutuivat lähtemään pakoon.

Mitä muuta he taaskeen jättivät sitä en tiedä, mutta selvää on, että kaikki kysymykset, jotka liittyvät jonkin maan sisällisotaan, pitäisi ratkaista kyseisessä maassa kansainvälisen oikeuden mukaisesti.

Samalla, kun puhutaan suomalaisten ja maahanmuuttajien asemasta ja suhteesta toisiinsa, minusta myös suomalaisilla pitää olla oikeus tietää maahanmuuttajien taustoista. Kommunikaation pitää olla kaksisuuntaista.

Vieras (nimimerkki)

Kaija hyvä, silloin 1990 somalit ei tulleet Somaliasta vaan Moskovasta junalla. Tulivat, koska heitä siihen asti rahoittanut Neuvostoliitto sortui eikä sillä hetkellä enää tarvinnut Afrikkaan koulutettavia marxisti-leninistejään. Neukut olivat nostaneet kommunistisen diktaattorin Siad Barren valtaan ja usuttaneet sotaan Etiopiaa vastaan, joka oli aiokoinaan vallannut somalialaisen Ogadenin. Tämä erittäin julma sota tunnettiin Ogadenin sotana. Neukut aseistivat Barren ja ottivat mitä saattoivat. Sitten Neukut vaihtoivat puolta, aseistivat Etiopian kommunistisen diktaattorin Mengistu Hailemariamin ja usuttivat Somalian kimppuun. Miljoonia ihmisiä kuoli, mm. tahallisesti aiheutettuihin nälänhätiin, joita voi pitää kansanmurhina.

Barre syrjäytettiin vuonna 1991 ja hän kuoli neljä vuotta myöhemmin Lagosissa. Eversti Mengistu syrjäytettiin samana vuonna ja pakeni ystävänsä ja aatetoverinsa Robert Mugaben luo Zimbabween, jossa edelleenkin elelee. Hän oli yksi uudemman ajan tuhoisimmista ja verisimmistä diktaattoreista. Molempien syrjäyttäminen onnistui, koska heidän tukijansa, Neuvostoliitto, oli juuri hajonnut. Valitettavasti Somaliassa jatkui sisällissota myös seuraavat 30 vuotta eikä Etiopiastakaan tullut demokraattista. No, samanlaista jälkeähän Neukut saivat aikaan myös Afganistanissa.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Afganistanissa amerikkalaiset kouluttivat bin Ladenin johdolla joukot alkavaa sosialismia vastaan. Sittemmin samat joukot taistelevat nyt amerikkalaisia vastaan.

Myös somaliassa amerikkalaiset puuttuivat kehitykseen. Muistaakseni huonolla menestyksellä, koskapa joukot vetäytyivät nöyryytyksen jälkeen maasta. Siad Barren muistelen vaihtaneen puolta ja kadonneenkin joksikin aikaa.

Kiitos kuitenkin, että vastasit. Asia on vaivannut mieltäni. Ja minusta on hyvä, että myös taustoista puhutaa ja siitä, mikä on ajanut ihmiset pakosalle.

Yleensä taustalta löytyy luokkasotia, jonka seurauksena ihmiset pakenevat.

Ilmeisesti Somalia on nykyisin melko avutta, koskapa suomalaistenkin pitää lähettää aseita paikalle. Sotaan rahat tuntuvat aina riittävän olivatpa maat miten köyhiä tahansa. Ja vallankin silloin.

(Kummallisena pidän sitä, että ihmiset eivät kirjoita omalla nimellään, vai onko näissä asioissa sittenkin jotain niin arkaluontoista ja pelottavaa yhä.)

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Sehän ei tietnkään vielä tee kenestäkään kommunistia, että lentää Aeroflotin koneella Somaliasta Moskovan kautta Helsinkiin.

Visitor (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Kaija, etsi parempia tietolähteitä.

Yhdysvallat ei kouluttanut ketään "Osama bin Ladenin johdolla" eikä varsinkaan bin Ladenia itseänsä. Hän oli jo ennen Pakistaniin menoaan Amerikan vihaaja, ja teki kaikkensa Pakistanissa kääntääkseen afgaaniliittolaisiaan Amerikkaa vastaan.

Yhdysvallat antoi Pakistanin kautta tukea samoille afgaanivastarinnan taistelijoille, jotka myöhemmin taistelivat Talibania vastaan. Yhdysvaltain tuki afgaanien vastarinnalle neuvostomiehitystä vastaan oli hyvä ja onnistunut asia, sillä Neuvostoliitto joutui lopulta vetäytymään. Taliban perustettiin vasta vuosia tämän jälkeen.

Jos haluat etsiä amerikkalaisten virheitä, niin sellainen oli erityisesti epäonnistuminen tuen valvonnassa. Paljon meni pimeille markkinoille ja siitä hyötyi useampi aivan väärä komentaja. Jotkut näistäkin päätyivät myöhemmin Talibanin puolelle. Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että päävastuun Afganistanin jatkuvasta sisällissodasta kantaa sen aloittaja, Neuvostoliitto.

Suurin osa al-Qaidan ja Talibanin aseista tuli Neuvostoliitolta. Kehitysmaiden sisällissodat eivät olleet mitään luokkataisteluja vaan Neuvostoliiton järjestelmällisesti tukemia vallankaappauksia ja rikollisliigoihin verrattavia vasemmistosissiliikkeitä.

Suomeen tulleista somaleista suuri osa oli oleskellut Moskovassa pitkään, lähinnä opiskelijoina.

Jaska Salonen

Olipas oivallinen kirjoitus. Valitettavaa tietysti on myös taso, jolla sitä täällä osin kommentoidaan. Mutta mielipiteitä kai sopii joka junaan, joten niistä ei sen enempää.

Olen keskustalaisena ylpeä siitä, että meillä on joukossa niitä, jotka ovat asiantuntijoita omissa kysymyksissään. Ei politiikkaa ja sen eri substansseja voi jokainen osata, voi muodostaa vain mielipiteensä tutkiessaan eri vaihtoehtoja ja ne asiat jotka osaa hyvin, niitä parantaa. Taustasi on selkeä vahvuus, vähän kuin oma juurevuuteni luovutettuun Karjalaan. Se on ominta itseä ja sen pohjalle voi hyvin politiikan perusteet valaa.

Mutta Suomea sillä ei pelasteta. Nykyinen tilanteemme vaatii paljon muutakin kuin maahanmuuttoasiaa, karkkiveroasiaa, vaaliraha-asiaa tai ylipäätään sitä, että se joka koviten huutaa, sen ääni kuuluu.

Suomen valtavat taloudelliset ja yhteiskunnalliset haasteet ovat edessä ja 90 -luvun läpi selvinneet jo sen aistivat. Edessä ovat vaaran vuodet. Suuriin kysymyksiin tarvitaan vastuunkantajia, jotka jaksavat läpi seuraavan hallituskauden.

Onnea ja menestystä Abdirahim valitsemallasi tiellä, joka ei ole helpoin!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

"Olen keskustalaisena ylpeä siitä, että meillä on joukossa niitä, jotka ovat asiantuntijoita omissa kysymyksissään. Ei politiikkaa ja sen eri substansseja voi jokainen osata, voi muodostaa vain mielipiteensä tutkiessaan eri vaihtoehtoja ja ne asiat jotka osaa hyvin, niitä parantaa. Taustasi on selkeä vahvuus, vähän kuin oma juurevuuteni luovutettuun Karjalaan. Se on ominta itseä ja sen pohjalle voi hyvin politiikan perusteet valaa."

Tämän kepulaisen paatoksen voisikin varmaan Jaska Salonen itse suomentaa. Että uusia revanssejako tässä ollaan veljellisesti hautomassa, vaikka rauhan rakentamisesta puhutaan. Ei rauha tule sotimalla. Sodat syttyvät ja ovat aina syttyneet loputtomilla revanssivaatimuksilla.

Vieras (nimimerkki)

Et tule olemaan uskottava ennenkuin ilmoitat julkisesti, että tulet heti ilmoittamaan kuultuasi jostain Suomen lain vastaisesta suunnitelmasta tai muusta vastaavasta. Terrorismi tai sen suunnittelu on rikos.

HEH HEH (nimimerkki)

"kuultuasi". En ma mitaan kuullu ma luin vain sahkoposti.

Vieras (nimimerkki)

Aika pahaa rasismia. Heittäisin rikosilmoituksen kehään!
Niin ja fobiaa.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Tottakai ilmoitan. This should go without saying. Terrorismi on hirveä asia ja en hyväksy sitä missään nimessä, enkä missään muodossa.

Vieras (nimimerkki)

Pidätkö esikuvanasi islamin perustanutta terroristia?

Vierasseppä (nimimerkki)

etkös, sinä muinoin tokaissu, että suomi on somalialle velkaa, koska afrikka tuki suomea talvisodassa?

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Oli väärää tietoa. Ihminen oppii iän myötä, en minä ole täydellinen.

E.Lankinen (nimimerkki)

Terse Abdirahim.

Briteissä on jostain syystä lähdetty suosimaan eri uskontojen oppien mukaan järjestettyä peruskouluopetusta, jossa joka ryhmä on omissa kouluissaan.

Väitän että on erittäin todennäköistä että tämä luo vain lisää eriytymistä itse kunkin uskontokunnan välille, ja koska uskonnolliset lapset eivät näin kohtaa mitään haastetta ajatella itsenäisesti, he mieltävät asiat vain uskontonsa näkökulmasta.

Miten näkisit tämän?

Vieras (nimimerkki)

Kirjoitus puuhaeliitistä oli hyvä, paras poliitikon, julkkiksen tms. kirjoittama mielipide mitä minä olen lukenut. Tarkkanäköistä ja hyvää tekstiä. Kiitos!

Oma mielipiteeni ratkaisusta hyvinvointiin olisi yrittäjyyden tukeminen (sieltä se kaikki raha yhteiskuntaan tulee, myös koko julkiselle sektorille). En tarkoita nyt koulutusta, kursitusta, apurahoja ja muuta peetä, vaan verotaakan ja viranomaisbyrokratian penentämistä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Suomessa vallitsee puoluediktatuuri. Pieni eliitti puolueiden johdossa on vallannut kaikki mahdolliset kansalaisjärjestöt ja tietenkin kaikki tärkeät yhteiskunnalliset asemat jaetaan jäsnkirjan pesuteella. Ja tämä koskee kaikkia puolueita, myös kepulaisia.

Vieras (nimimerkki)

"Olen uussuomalaisena kyllästynyt tähän jatkuvaan kritiikkiin, jota suojaamassa ei ole myöskään mikään ”vuoden pakolaismies”-status vaan ainoastaan oma verbaliikkani."

Nauratti, koska tuo lause oli niin osuva. Tämä oli loistava kirjoitus!

Educated guest (nimimerkki)

Jos yhtään lohduttaa,

niin kokemasti kritiikki on mielestäni varsin suomalainen ilmiö, joka osuu jokaiseen. Tavallista kantasuomalaista ei voi syyllistää mainitsemistasi asioista, mutta monesta muusta asiasta kylläkin:

Suomalainen opiskelee liian pitkään, mutta kuitenkaan suomalaisella ei ole riittävästi koulutusta. Jotkut tekevät jopa useamman tutkinnon ja siten loisivat poissa työelämästä, mutta kuitenkin suomalaiselta puuttuu poikkitieteellinen osaaminen. Tai siis kun opiskelija ei laiskotelekaan vaan käy opintojen aikana töissä, niin se vasta on hyvin tuomittavaa, pitäisi velaksi opiskellen kiiruhtaa työttömäksi odottamaan koko ajan tulevaisuuteen siirtyvää työvoimapulaa.

TYöuria pitäisi pidentää, vaikka suuri osa jää eläkkeelle joko työttömyyden tai sairauden vuoksi.

Autoilu on hyvin tuomittavaa, vaikka autolla ajaisi töihin, joista maksaa verot autosta maksettujen verojen lisäksi (auton käyttömaksu, lähes 70% polttoaineveroa ja tietenkin auton hankintahinnassa olevat alv ja autovero).

"Ympäristösyistä" ihmiset sullotaan muutamien neliökilometrien alueelle, pakolla tietenkin, koska eivät vapaaehtoisesti suostuisi, vaikka maata ja lääniä riittää vaikka kuinka paljon.

Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin...

Lyhyesti sanottuna, niitä tahoja, jotka tämän koko oravanpyörän pitävät pystyssä, lyödään jatkuvasti. Koskakohan porukka saa tarpeekseen?

Politiikassa on tilaus uudenlaisille poliitikoille. Sellaisille, jotka eivät lupaa liikoja, mutta pitävät lupaamansa. Joskus asioita voi viedä eteen päin pelkästään kannustava puhe. Tällaista en muista kuulleeni suomalaisen poliitikon suusta lukuunottamatta yhtä -50 -luvulla tallennettua Kekkosen puhetta.

possu (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus, ja voin olla samaa mieltä lähes joka kohdassa, lukuunottamatta viimeisiä:

"Jotta eduskunta edustaisi Suomea pienoiskoossa, me tarvitsemme monipuolista osaamista eduskuntaan – myös maahanmuuttajia. Emme me ole vaatimassa mitään, vaan yritämme olla osa tätä yhteiskuntaa kunhan siihen on mahdollisuus."

Eduskunta _ei_ tarvitse maahanmuuttajia, eikä varsinkaan yhtäkään muslimia. Eduskunta tarvitsee ahkeria, luku- ja kirjoitustaitoisia, järjellään ajattelevia ihmisiä. Jos niistä nyt sattuu muutama olemaan maahanmuuttaja, niin ei se mitään, mutta ei sinne sen takia pidä päästä että sattuu olemaan maahanmuuttaja. ja tuohon toiseen väitteeseen: maahanmuuttajathan nimenomaan _ovat_ vaatimassa erivapauksia, lähtien uimahallivuoroista, tulkeista, tietyn sukupuolen lääkäreistä, moniavioisuuteen ja shariaan asti. Toivon että muslimit sotisivat omissa maissaan eivätkä toisi pommejaan sivistysvaltioihin :/

Maalaismummo (nimimerkki)

"maahanmuuttajathan nimenomaan _ovat_ vaatimassa erivapauksia, lähtien uimahallivuoroista, tulkeista, tietyn sukupuolen lääkäreistä, moniavioisuuteen ja shariaan asti".

Tutkipa tarkemmin, eivät näiden ideoiden esittäjät ole maahanmuuttajat itse.

Possu (nimimerkki)

Onko sillä väliä kuka niitä vaatimuksia esittää, kun lopputuloksena on kuitenkin se, että yhteiskuntamme köyhtyy ja näivettyy sitä mukaa kun maahanmuuttajat lisääntyvät sekä suvullisesti että rajan ylittämällä?
Miksi mamuilla on varaa ostaa autoja sossun tuella, mutta ei alkuasukkailla?

Vieras (nimimerkki)

Tämä husu ja somalit maksaa Suomelle monta miljardia vuodessa, Thors ei uskalla sanoa kuinka monta miljardia. Paremmin ne husut teinaa täällä kun Somaliassa merirosvoudella.

Käyttäjän ronin kuva
Ronja Ronin

Tämä Husu maksaa itsensä ja veronsa. Ja jos eduskuntaan päästyään saa läpi ehdottamansa tulonsiirtojen lakkauttamisen turvapaikkalaisille ja perheyhdistetyille, hän on miljardien arvoinen Suomen taloudelle.

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Kiitos Ronja. Olen tosin asunut suomessa 17 vuotta. Näistä viimeiset 8 vuotta veronmaksaja ja sellainen ylpeä kyllä..

Pentti Järvi (nimimerkki)

Pitäisikö se Pohjanmaa kutsua takaisin kun se on menossa häiritsemään somelien pääelinkeinoa, merirosvousta?

Maalaismummo (nimimerkki)

Puhuminen miljardeista monikossa on suurta huijausta.

Vieras (nimimerkki)

Mikäli minä olisin pakolainen ja isanmaallinen,palaisin kiireesti kotimaahani opettamaan omia maanmiehiäni.Meillä on omia miehiä hoitamaan meidän asiat,sompuille ei ole tarvetta.
Kova hinku on tälläkin haukkua "kukkahattutätejä",ilman niitä et täällä tepastelisi.

Maalaismummo (nimimerkki)

Olihan Somalimaan pressanvaaleisa jo suomalainen!

Parempaa rauhantyötä ei Suomi voi tehdä kuin kasvattaa poliittisia vaikuttajia demokratiavajeisiin maihin. Minä olen kyllä valmis siitä maksamaankin.

Maalaismummo (nimimerkki)

Olihan Somalimaan pressanvaaleisa jo suomalainen!

Parempaa rauhantyötä ei Suomi voi tehdä kuin kasvattaa poliittisia vaikuttajia demokratiavajeisiin maihin. Minä olen kyllä valmis siitä maksamaankin.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus mutta vaihda hyvä mies puoluetta!

Käyttäjän abdirahim kuva
Abdirahim "Husu" Hussein

Kiitos kaikille kommentoijille yhteisesti. Uskonnosta sen verran, että minulle se on yksityisasia enkä sekoita uskontoa ja politiikkaa. Siksi en aio blogissani vastata näihin asioihin. Toivottavasti ymmärrätte.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Suomessa on tapana, että politiikkaa ei sekoiteta politiikkaan. Korkeintaan vasemmistolainen puhe mielletään poliittiseksi puheeksi.

Aikaisemmin Suomessa oli tapana sanoa myös, että ei saa sekoittaa politiikkaa urheiluun eikä viihteeseen. Minusta tämä on vähän samanlaista kuin sanoa, ettei uskontoa saa sekoittaa politiikkaan. Miksei muuten? Eikö profeetta Muhamed itse antanut paljonkin ohjeita siihen, miten ihmisen kuuluu olla ja elää?

Poliitikot eivät uskalla sanoa mistään asiasta ei sitä eikä tätä. Kun ei sano mitään, ei tee virheitäkään. Toivottavsti sinulla on uskallusta keskustella avoimesti myös kulttuuriin ja politiikkaan liittyvistä asioista.

Suomalainen tapa on sekin, että yleensä erimielityysttä ei suvaita. Helpoin tapa on päästä keskustelusta, kun kuittaa toisen ihmisen mielipiteet jakuttamiseksi. Tällaista olen saanut kokea aika usein(viimeksi vuoden pakolaisnaisen Hetemain kanssa keskustellesani), mutta ei se mitään. Minä jaksan jankuttaakin:)), koska en ole mikään kukkahattutäti.

Vieras (nimimerkki)

Tuo nyt on kaikilta muslimeilta vale.
Päättämään jos sinäkin pääsisit,lakialoitteita olisi paljon,perustuen uskontoon tai sen harrastamiseen.
Jotenka et ainakaan rehellinen ole.
Kuka on kirjoituksesi kirjoittanut?
Turha väittää että itse sen olet tehnyt.

possu (nimimerkki)

"Uskonnosta sen verran, että minulle se on yksityisasia enkä sekoita uskontoa ja politiikkaa."

Tämä olisikin hauskaa jos se pitäisi paikkaansa. Valitettavasti islam ei ole vain uskonto, vaan se sisältää myös vahvasti poliittisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi käsky alistaa, käännyttää tai tuhota ei-muslimit. Tästä syystä ehdokkaan "uskonto on minulle yksityisasia" -lausunto on yksiselitteisesti valetta, jos se "uskonto" sattuu olemaan islam. Ehkä tietenkin Suomessa vielä on sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät tiedä mitä kaikkea islam sisältää, ja uskovat tuon lauseen mahdolliseksi.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Kumma asia että kaikki jotka haukkuvat Husua tai yleensä kaikkia pakolaisia, eivät uskalla nimellään kirjoittaa. Peräkylän poikia, luulen mä.

Kalevi Kämäräinen (nimimerkki)

Niinpä. "Rehtiä" suomalaista menoa!

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Vieras (nimimerkki)

Helppohan se on virallisen kannan lampaan määkiä siinä. Hallituspuolueet julistavat kuinka hienoa on ruokkia puoliafrikkaa, ilman mitään järkevää syytä.

Sitten kun omalla nimelläsi puolustat Suomalaisia niin aletaan järjestelmällisesti vainota. Tämä on sitä nykymaailmaa.

Mutta muutos on tulossa, ja kovaa...

faktoja lukuihin persut ja muutos 2011 (nimimerkki)

Täytyy sanoa, että tämä Uusi Suomi on muuten hyvä internet-sivusto, mutta täällä levitellään kommenteissa ihan tahallaan virheellisiä tietoja esim. siitä, että maahanmuuttajiin kuluu vuosittain miljardeja euroja rahaa yms. Vaikka laskettaisiin välilliset kulut mitä turvapaikanhakijoista yms on tullut, niin ei silti voitaisi puhua lähellekään tuollaisista summista. Varmaan kannattaisi tarkistaa faktat, mutta tuntuun olevan osalle tuntuu olevan tärkeintä vaan asioiden kärjistäminen ja kaikkien ulkomaalaisten tuomitseminen. Tällainen ahdasmielisyys ei saa ainakaan minua antamaan ääntäni perussuomalaisille, muutos 2011, tai muille vastaaville tahoille, jotka vaan kritisoi muista maista tänne tulleita.

Erkki Mikkonen (nimimerkki)

Tämä epätietoisuus maahanmuuton (nimenomaan ns. humanitaarisen) kustannuksista johtuu siitä, että asianomaiset ministeriöt eivät julkaise tilastoja ja kustannuksia, kuten ministeri Thors eduskunnalle selvitti. Thorsin mukaan niitä ei osata laskea, kun ne on hajaannutettu useille eri ministeriöille, joten siksi hän ei niitä (muka) voinut antaa. Pauli Vahtera on tehnyt laskelmia, joiden mukaan kustannukset olisivat vähintään 1-2 miljardin luokkaa/vuosi. Muutos 2011 ei kritisoi yksittäisiä ihmisiä, vaan lähinnä tätä turvapaikkapolitiikkaa, joka on aivan eri asia. Muutoksessa on mukana monia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, ja ehkäpä jopa ehdokkaanakin seuraavissa vaaleissa. Esim. tämän blogin kirjoittaja Hussein olisi erittäin tervetullut mukaan Muutokseen, jos haluaisi! Husseinilla on todella mielenkiintoisia kantoja asioihin ja toivon, että hän pääsisi eduskuntaan vaikkapa sen Kiviniemen sijasta, mutta luulen, että paremmat mahdollisuudet hänellä olisi Muutoksen ehdokkaana. :)

Vestbacka (nimimerkki)

"Vaikka laskettaisiin välilliset kulut mitä turvapaikanhakijoista yms on tullut, niin ei silti voitaisi puhua lähellekään tuollaisista summista."

Ja missäs sinun faktat ovat tuohon väiteeseesi? Astrid Thors kieltäytyi julkistamasta mamutuksen kokonaiskustannuksia, kun tiesi summan olevan sellainen, ettei kukaan järjissään oleva veronmaksaja voi moista hyväksyä.

Miljardi ei edes riitä, kun puhutaan kaikista mamutuksen kuluista. Asunnot, tuet, kotoutustoimet, lupien käsittely, oikeudenkäynnit, valitukset, juristit, tulkit, positiivinen syrjintä, uimahallivuorot, jne. Lista on loputon ja kaivo pohjaton.

Suurin osa mamuista ei koskaan tuota noita summmia takaisin, vaikka eläisivät kolminkertaisen ihmisiän. Suomessa on erittäin rajallinen määrä työpaikkoja ja tulevaisuudessa vielä vähemmän. Ne suuret ikäluokat alkavat jo olla työvoiman ulkopuolella, eli mamujen suurinosa on verorahoilla elätettävä jatkossakin.

Perussuomalaisten "ahdasmielisyys" juuri tässä asiassa on AINOA syy, miksi ylipäätään vaivaudun eka kertaa elämässäni äänestyskopille.

Vieras (nimimerkki)

Itse tunnen huomattavan määrän Afrikansuomalaisia. Olen asunut yli puolet elämästäni Vuosaaressa, ja täällä voi vihata tai tutustua mustiin.

Tutustuminen tarkoittaa sitä, että saa laaja-alaisempaa tietoa asiasta.

Ymmärrän ettei "Husu" kommentoi uskontoa, sillä ne keskustelut eivät ole kuin kärjistämiskokouksia. Kaverin kanssa asioista on kivempi jutella, koska silloin tavataan välttää törkeitä loukkauksia.

Maallistuneet Somalit ovat kriitikoiden silmissä parhaita (heti kristinuskoon kääntyneiden jälkeen), vaikka samasta aineistosta he kaivavat rikollisuusluvut. Silti Islam liitetään jollain omalla logaritmillään noihin steissi-rötöstelyihin suoraan, vaikka asialla ovat uskonnollista identiteettiään vastaa tappelevat, maallistuneet nuoret; Kasvamiseen kuuluu vaikeita vaiheita.

Ei moni uskoisi miten ristiriitainen asia on...

Jälkihuomautus 1.

Somalikaverini kanssa asiasta puhuttiin (ja juotiin), niin hän huomautti, että ajattele kun niille, jotka pitävät somaleita ihmissaastana selviää, että 80% suomen sompuista on meitä kermaperseita (ihan totta), ja sen paikallisen pohjasakan tuominen olisi kaverin mielestä erittäin vaarallista.

Jälkihuomautus 2.

Rikollisuus ja korruptio siis aiheuttaa sen, että ne jotka ovat oikeasti vaarallisia, eivät tänne ikinä saavu. Hyvä niin.

Jälkihuomautus 3.

Myös Somaliasta kotoisin olevien naisten kanssa pääsee länkkäri lähikontaktiin! Haukkuminen ei tietysti auta, mutta koetapa vonkaa savolaiselta ensin haukuttuasi ne alimpaa Deen helvettiin.

Jälkihuomautus 4.

Jotkut maallistuneet somput joutuvat varomaan ja väistelemään muita muslimeja, etenkin käyttäydyttyään maallisesti: tätä pidän erittäin huolestuttavana. Ja muutama ilman sukua tullut tuttuni pitää kotona tiukkaa suomessa puhutaan vain suomea- käytäntöä, jota myös monet uskonnollisemmat paheksuvat. Toisaalta jos suomesta muuttaa muutama tuhat johonkin kauas pois, niin luulen suomalaisuuden rippeiden vaalimisen olevan esillä uudessa kotimaassaa pari sukupolvea...

Vieras (nimimerkki)

Hyvä kirjoitus! En ole noista ravintoasioista ihan samaa mieltä, mutta muuten kyllä.

Vieras (nimimerkki)

"En minä rahantakia eduskuntaan halua"

Älä viitsi jauhaa schaissea. Yrityksesi (tulkkaa somaleille soskun kaavakkeita, 53e/ tunti +ALV 23% + matkakulut) pumppaa verorahoja taskuusi, ja nyt yrität päästä lokottelemaan Arkadianmäelle. Toivottavasti Stadilaiset ovat sen verran järkeviä että tajuavat olla äänestämättä Kepulaista, ja erityisesti sinunkaltaista somalia.

Hulluksi on mennyt maailma !

Toimituksen poiminnat